viss arhīvs

Ziņot redaktoram
 Komentēt
Iesaka:   +0 -0

No 15. līdz 17. janvārim Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš piedalīsies NATO Militārās komitejas sanāksmē Briselē, Beļģijā.

NATO Militārās komitejas sanāksmē bruņoto spēku komandieri pārrunās starptautiskās un reģionālās drošības aktuālos jautājumus, tostarp drošības situāciju NATO dienvidu reģionos un alianses ieguldījumu tās stabilizēšanā.

Bruņoto spēku komandieri apspriedīs NATO vadīto starptautisko operāciju aktuālos jautājumus, tostarp apmācību misijas "Resolute Support" norisi un alianses lomu pret teroristisko organizāciju "Daesh" vērstajā starptautiskās koalīcijas Apvienoto spēku militārajā operācijā "Inherent Resolve" Irākā.

Militārās komitejas sanāksmes laikā bruņoto spēku komandieri pārrunās ar jūlijā gaidāmo NATO samitu saistītus jautājumus, kā arī apspriedīs iespējamās izmaiņas NATO komandstruktūrā.

Tāpat bruņoto spēku komandieri pārrunās partnervalstu Ukrainas un Gruzijas aktuālos drošības jautājumus, aizsardzības jomas reformas un to turpmāko virzību.

Militārā komiteja ir augstākā NATO militārā institūcija. Komiteja bruņoto spēku komandieru līmenī tiekas trīs reizes gadā, tādējādi nodrošinot Ziemeļatlantijas Padomei informatīvo atbalstu svarīgos militāros un drošības jautājumos, lai alianse varētu efektīvi reaģēt uz globālajiem drošības izaicinājumiem. Divas Militārās komitejas sanāksmes notiek NATO štābā Briselē, savukārt vienu sanāksmi pēc rotācijas principa organizē kāda no NATO dalībvalstīm.

Ieteikt:  +0

KOMENTĀRI (0)
Komentārā lūdzam izteikt Jūsu viedokli. Ja Jums ir neskaidrības par izskatīto tematu, jautājumiem izmantojiet sadaļu "E-konsultācijas".

drošības attēls
Pievienot

Informācijas statuss
Šī sadaļa ir platforma nepastarpinātai valsts iestāžu komunikācijai ar sabiedrību.

• Par preses relīžu saturu atbild informācijas iesniedzējs. LV portāls publicē iesūtīto informāciju, to nerediģējot un nemainot.
  • Aicinām valsts pārvaldes iestādes paziņojumu iesūtīšanai izmantot e-pastu: pr@lv.lv
Lietotājiem der zināt.

VISVAIRĀK LASĪTIE

TEMATISKIE RAKSTI

REKLĀMA

SKAIDROJUMI. LIKUMI PRAKSĒ. DISKUSIJAS. ZINI SAVAS TIESĪBAS UN PIENĀKUMUS!

Ceļvedis valsts informācijā. Specializēts portāls dialogam starp sabiedrību un valsti.
ATSLĒGVĀRDI:
  • VISI