viss arhīvs

E-konsultācijas

Lapas karte

Kontakti

Ināra Mūrniece aicina Ķīnas reģionu pārstāvjus un uzņēmējus sadarboties ar Latviju

Saeima
12.01.2018
Palielināt | Samazināt

Ieteikt:   +0

Drukāt
 Nosūtīt
 Ziņot redaktoram
 Komentēt
Iesaka:   +0 -0

“Mūsu tikšanās no jauna apliecina, ka Ķīna ir atvērta sadarbībai ekonomikas, inovāciju, transporta, izglītības un kultūras jomās. Latvija tam ir gatava,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Ziemeļu un Baltijas valstu (NB8) parlamentu spīkeriem Pekinā un Čendu tiekoties ar Ķīnas reģionu pārstāvjiem un uzņēmējiem.

I.Mūrniece uzsvēra Ķīnas milzīgo ekonomisko potenciālu, norādot, ka Latvijas prioritāte sadarbībā ar Ķīnu ir transports un loģistika. Latvija ir īpaši ieinteresēta un atbalsta Ķīnas Joslas un ceļa iniciatīvu, teica Saeimas priekšsēdētāja, uzsverot, ka Ķīnas reģionu un uzņēmēju iesaiste ir būtiska Joslas un ceļa iniciatīvas īstenošanā.

Saeimas priekšsēdētāja aicināja Ķīnas partnerus aktīvāk sadarboties ar Latvijas augstākajām mācību iestādēm ne tikai studentu un mācībspēku apmaiņā, bet arī nākotnes tehnoloģiju izpētē.

I.Mūrniece uzsvēra, ka jebkuras sadarbības pamatā ir kontakti starp cilvēkiem. Tikai iepazīstot vienam otru, mums kopīgi izdosies veicināt sadarbību arī citās jomās. Tādēļ Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par pieaugošo Ķīnas tūristu skaitu Latvijā un aicināja Ķīnas partnerus atvērt tiešos avioreisus uz Rīgu.

NB8 valstu parlamentu priekšsēdētāji Pekinā tikās ar Ķīnas jaunajiem uzņēmējiem un pārrunāja sadarbību inovāciju jomā.

NB8 valstu parlamentu priekšsēdētāji vizītē Ķīnā apmeklēja arī Sičuaņas provinces galvaspilsētu Čendu. Spīkeri tikās ar Sičuaņas provinces vadību, kā arī provinces Tautas kongresa partijas sekretāru Vanu Dunminu (Wang Dongming).

Viesojoties Čendu, NB8 valstu parlamentu priekšsēdētāji tikās ar piecu Ķīnas provinču - Sičuaņas, Čuncjinas, Guidžou, Tibetas autonomā reģiona un Šaaņsji - Tautas kongresu līderiem.

NB8 valstu spīkeri Sičuaņas provincē apmeklēja Čendu Ekonomikas un tehnoloģiju zonu, "Volvo" automobiļu ražotni Čendu un "Nokia" pētniecības centru.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157692043880775

Ieteikt:  +0

KOMENTĀRI (0)
Komentārā lūdzam izteikt Jūsu viedokli. Ja Jums ir neskaidrības par izskatīto tematu, jautājumiem izmantojiet sadaļu "E-konsultācijas".

drošības attēls
Pievienot

Informācijas statuss
Šī sadaļa ir platforma nepastarpinātai valsts iestāžu komunikācijai ar sabiedrību.

• Par preses relīžu saturu atbild informācijas iesniedzējs. LV portāls publicē iesūtīto informāciju, to nerediģējot un nemainot.
  • Aicinām valsts pārvaldes iestādes paziņojumu iesūtīšanai izmantot e-pastu: pr@lv.lv
Lietotājiem der zināt.

VISVAIRĀK LASĪTIE

TEMATISKIE RAKSTI

REKLĀMA

SKAIDROJUMI. LIKUMI PRAKSĒ. DISKUSIJAS. ZINI SAVAS TIESĪBAS UN PIENĀKUMUS!

Ceļvedis valsts informācijā. Specializēts portāls dialogam starp sabiedrību un valsti.
ATSLĒGVĀRDI:
  • VISI