DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. decembrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

2017. gadā dalībnieku rekords Latvijas jauno velosipēdistu forumā un 1. vieta Eiropas sacensībās

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2017. gadā CSDD jau 24.reizi rīkoja Jauno satiksmes dalībnieku sacensības, kurās piedalījās rekordliels komandu un dalībnieku skats - 418 komandas no pamatskolām visā Latvijā.

Jauno satiksmes dalībnieku forums ir tradīcijām bagāts un tai pašā laikā inovatīvs pašizglītības sacensību modelis topošajiem velosipēdu vadītājiem. Šogad Jauno velosipēdistu sacensībās dalībnieki neslēpa prieku par to, ka bija iespēja nokārtot eksāmenu un iegūt arī velosipēda vadītāja apliecību. Bērni vecumā no 10 līdz 12 gadiem ir ļoti apzinīgi, cītīgi apgūt ceļu satiksmes noteikumu zināšanas un izkopj iemaņas mūsdienu aktīvajai satiksmes plūsmai. Katrs, kurš piedalījās sacensībās, pēc tam var justies daudz pārliecinošāk un drošāk mūsdienu aktīvajā satiksmes plūsmā gan pilsētā, gan ārpus tās. "Ar teorētiskajām zināšanām vien nepietiek! Jāmāk arī braukt," stāsta sacensību dalībniece Anda.

Gada nogalē jāuzslavē valsts labākie 2017. gada topošie velosipēdisti - Zane Pekuse  un Aleks Pavilons no Baložu vidusskolas, Nika Plivča un Jānis Priedoliņs no Kuldīgas Alternatīvās sākumskolas, kuri  aizstāvēja Latvijas godu Foruma Eiropas Jauno satiksmes dalībnieku  sacensībās Albānijā. Latvijas skolēnu komanda uzrādīja pārliecinošus rezultātus un jau trešo reizi bija Eiropas čempioni. Šo nozīmīgo uzvaru kaldināt palīdzēja pedagogi Andris Žilko - autoskolas "Berģi" instruktors un Baložu vidusskolas pedagogs ar daudzu gadu pieredzi dalībā CSDD satiksmes drošības projektos, Līga Zeidaka - Kuldīgas Alternatīvās sākumskolas satiksmes drošības pulciņa pedagogs.

CSDD pateicas visiem projekta 2017. gada dalībniekiem un aicina atkal tikties jaunajā, 2018.gadā! Mācīsimies cītīgi ceļu satiksmes noteikumus un izkopsim izcilu velosipēdu braukšanas māku, lai Eiropas čempionu godu arī 2018. gadā izdotos noturēt Eiropas jauno satiksmes dalībnieku sacensībās Ungārijā!

Brīnumainiem pārsteigumiem bagātas Ziemassvētku brīvlaika dienas un uz tikšanos CSDD satiksmes drošības projektos 2018. gadā!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI