DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. decembrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

Ženēvā prezentē Latvijas pieredzi mākslīgā intelekta izmantošanā publiskās pārvaldes attīstībā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Interneta pārvaldības forumā (Internet Governance Forum) Ženēvā Latvijas pārstāvji prezentēja Latvijas pieredzi mākslīgā intelekta izmantošanā publiskās pārvaldes pakalpojumu attīstībā. Forums norisinās no 2017. gada 18. līdz 22. decembrim Šveices pilsētā Ženēvā.

Latvijas rīkotajā sesijā uzstājās gan Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM), gan nozares pārstāvji – LIKTA, Tilde, Squalio. Tās laikā tika prezentēti Latvijas sasniegumi digitālās pārvaldes attīstībā un mākslīgā intelekta izmantošanas iespējas publiskās pārvaldes pakalpojumu attīstībai. Tika prezentēti Latvijas piemēri, kā izmantojot tehnoloģijas, tiek uzlabota sabiedrisko pakalpojumu efektivitāte, kā valodu tehnoloģijas paplašina sabiedrisko pakalpojumu pieejamību, kā arī tika prezentēta virtuālo aģentu nozīme valsts pakalpojumu attīstībā. Pēc sesijas foruma dalībnieki bija ieinteresēti par Latvijas sasniegumiem un pieredzi.

Paralēli forumam Latvijas delegācija tikās ar augsta līmeņa pārstāvjiem no Starptautiskās telekomunikāciju savienības (ITU) – Dr. Reinholdu Šollu un Frederiku Verneru. Sarunās tika apspriestas digitālās vides un mākslīgā intelekta izaicinājumi, kā arī potenciālās sadarbības iespējas. Latvija saņēma uzaicinājumu plašāk dalīties pieredzē par inteliģento tehnoloģiju, virtuālo asistentu un mašīntulkošanas pakalpojumu izmantošanu un pieņēma uzaicinājumu uzstāties mākslīgā intelekta globālajā samitā (AI for Good Global Summit).

VARAM valsts sekretāra vietnieks informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) jautājumos Edmunds Beļskis atzīst: "Dalība šādā pasākumā ir augsts novērtējums par Latvijas sasniegumiem informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā. Tas dod stimulu vēl aktīvāk un ar entuziasmu turpināt aizsāktos darbus. Mākslīgā intelekta izmantošana publiskās pārvaldes attīstībā ir mūsu nākotne."

Interneta pārvaldības forums ir starptautiskas sadarbības platforma, kur IKT attīstībā strādājošie valsts, nevalstiskā un privātā sektora organizāciju pārstāvji dalās pieredzē ar idejām, kas svarīgas kopējās digitālās politikas attīstībai pasaulē. Šogad forumā notiek 200 dažādas sesijas, kurās kopā piedalās vairāk nekā 2000 dalībnieku.

Latvijas vadītā sesija par mākslīgā intelekta izmantošanu publiskās pārvaldes pakalpojumu attīstībā organizēta sadarbībā ar Latvijas Republikas Pastāvīgo pārstāvniecību Apvienoto Nāciju Organizācijā. 

Latvijas delegāciju vada Edmunds Beļskis. Delegācijas sastāvā ir arī Signe Bāliņa (LIKTA), Andrejs Vasiļjevs (Tilde), Aigars Jaundālders (Squalio) un VARAM pārstāvji – Laura Gintere, Jānis Glazkovs un Gatis Ozols.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI