DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. decembrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Inese Lībiņa-Egnere Armēnijas vicespīkeram: valstīm svarīgi stiprināt parlamentāro sadarbību

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas un Armēnijas sadarbībā šis ir simbolisks gads, jo aprit 25 gadi kopš valstu diplomātisko attiecību nodibināšanas. Šis ir piemērots mirklis, lai, izvērtējot paveikto, aktivizētu parlamentāro sadarbību. Tam ir īpaša nozīme gan politiskā dialoga stiprināšanā, gan pieredzes apmaiņas kontekstā, piektdien, 15.decembrī, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, parlamentā uzņemot Armēnijas Republikas Nacionālās Asamblejas prezidenta vietnieku Eduardu Šarmazanovu (Eduard Sharmazanov).

Līdz ar I.Lībiņu-Egneri ar Armēnijas parlamenta vicespīkeru tikās arī Saeimas sekretārs Andrejs Klementjevs.

I.Lībiņa-Egnere ar E.Šarmazanovu pārrunāja parlamentāro kontaktu lomu ciešākas sadarbības veicināšanai arī citās sfērās. Armēnijas vicespīkers Latvijas pārstāvjiem pateicās par parlamentāro attiecību stiprināšanu, kā arī ielūdza Latvijas parlamenta pārstāvjus vizītē apmeklēt savu valsti.

Latvijas puse atzinīgi vērtēja 24.novembrī parakstīto Eiropas Savienības un Armēnijas Republikas Visaptverošo un pastiprināto partnerības nolīgumu. Kā uzsvēra E.Šarmazanovs, parakstītais nolīgums apliecina Armēnijas uzticību demokrātijas un cilvēktiesību vērtībām, kā arī atspoguļo veiktās institucionālās reformas.

Tāpat I.Lībiņa-Egnere un A.Klementjevs ar E.Šarmazanovu pārrunāja valstu iekšpolitiskās aktualitātes, kā arī notikumus reģionā. Jautājumā par situāciju Kalnu Karabahā Latvijas pārstāvji uzsvēra atbalstu konflikta risinājumam miermīlīgā ceļā, balstoties uz vispārēji atzītiem starptautisko tiesību principiem. Minskas grupa ir vienīgais Kalnu Karabahas konflikta noregulējuma formāts, piebilda Latvijas pārstāvji.

E.Šarmazanovu vizītē pavada Armēnijas parlamenta deputāti Samvels Farmanjans (Samvel Farmanyan) un Surens Manukjans (Suren Manukyan).

Viesojoties parlamentā, Armēnijas pārstāvji tikās arī ar Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Lolitu Čigāni un komisijas deputātiem. Tāpat Armēnijas delegācija tikās ar Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Armēnijas parlamentu vadītāju Sergeju Potapkinu un grupas deputātiem.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157691027748225

Video: https://www.youtube.com/watch?v=L6yCZLt5O2g

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI