DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. decembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība
2
2

Noslēdzies eseju konkurss „Ko es vēlētos pateikt saviem vecākiem”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ir noslēdzies Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) rīkotais eseju konkurss skolēniem „Ko es vēlētos pateikt saviem vecākiem”. Tajā piedalījās vairāk nekā 200 skolēnu no visas Latvijas, sacenšoties trīs kategorijās – vispārizglītojošo skolu 7 līdz 9. klašu un vispārizglītojošo skolu 10. līdz 12. klašu skolēnu, kā arī profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu grupās.

Tā kā konkursantu labākie darbi šogad tika novērtēti visumā līdzīgi, konkursa žūrija pieņēma lēmumu nedalīt uzvarētājus pa vietām.

Vispārizglītojošo skolu 7.–9. klašu grupā par labākajiem darbiem tika atzīti Jelgavas 2. pamatskolas 7. klases skolnieces Diānas Konovas un šīs pašas skolas 8. klases skolnieces Darjas Bernikovas, kā arī Rīgas Doma kora skolas 9. klases skolnieces Annas Luīzes Razdovskas esejas. Savukārt 10.–12. klašu skolēnu grupā par uzvarētājām tika atzītas Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas 11. klases skolnieces Sonora Spurķe un Ērika Vitkus, kā arī Madlienas vidusskolas 12. klases skolniece Ieva Kristīne Jēgere. Profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu grupā par labākajām esejām žūrija atzina Daugavpils tehnikuma 1. kursa audzēknes Sņežanas Rutkovskas un Ogres tehnikuma 1. kursa audzēknes Renātes Dināras Peļņas darbus.

Konkurss tika organizēts, lai dotu iespēju skolēniem izteikt savu viedokli par attiecībām ar ģimeni un tuviniekiem, ieskicējot gan pozitīvos, gan negatīvos aspektus un ļaujot formulēt domas un atziņas, kuras klātienē bieži vien izteikt ir ārkārtīgi grūti vai pat neiespējami.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI