DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. decembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvija un Rumānija parakstīs līgumu par sadarbību militārajā jomā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 17. līdz 19. decembrim aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis uzturēsies darba vizītē Rumānijā, kur tiksies ar Rumānijas aizsardzības ministru Mihai Viorelu Fiforu (Mihai-Viorel Fifor), lai parakstītu līgumu par valstu sadarbību militārajā jomā.

Tāpat amatpersonas pārrunās reģionālās drošības situāciju, kā arī valstu sadarbību ES un NATO ietvaros.

Vizītes laikā R. Bergmanis apmeklēs Rumānijas Gaisa spēku akadēmiju un NATO Dienvidaustrumu starptautiskās divīzijas štābu, kas dislocēts Rumānijā.

Latvijas un Rumānijas bruņotie spēki regulāri piedalās kopīgās militārajās mācībās. Šogad Nacionālo bruņoto spēku karavīri piedalījās militārajās mācībās "Noble Jump 2", kā arī citās mācībās, kas norisinājās Rumānijā.

Savukārt Rumānijas bruņotie spēki šī gada aprīlī piedalījās militārajās mācībās "Summer Shield XIV", kas notika Latvijā.

Tāpat Rumānijas bruņotie spēki ietilpst NATO paplašinātās klātbūtnes daudznacionālajā kaujas grupā, kas izvietota Polijā.

Jau ziņots, ka pērn NATO samitā Varšavā NATO valstu un valdību vadītāji apstiprināja vienošanos par daudznacionālo bataljona līmeņa kaujas grupu izvietošanu Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Polijā. Kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI