DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. decembrī, 2017
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

O.Veidiņa: Personu ar invaliditāti nevalstisko organizāciju konsultatīvā padome darbojas veiksmīgi

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīgas pašvaldības un nevalstisko organizāciju sadarbības rezultātā pirms desmit gadiem tika izveidota Personu ar invaliditāti nevalstisko organizāciju konsultatīvā padome, kas savas darbības laikā paveikusi daudz, lai atvieglotu ikdienu tiem cilvēkiem, kam tas ir visvairāk vajadzīgs. To ceturtdien, 14. decembrī, padomes sēdē uzsvēra tās vadītāja, Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Olga Veidiņa.

"Darāmā vēl ir daudz, bet pamazām Rīga kļūst pieejamāka visiem iedzīvotājiem. Virzāmies uz priekšu, risinot dažādas problēmas un sniedzot dažādus ierosinājumus atbildīgajām institūcijām," norādīja O.Veidiņa.

Ceturtdien notikušajā padomes sēdē tika svinīgi sveiktas trīs nevalstiskās organizācijas, kuras padomē darbojušās visaktīvāk - nodibinājums "Fonds "Jūnijs"", Latvijas Muguras smadzeņu bojājumu biedrība un Insultu pārcietušo cilvēku un viņu radinieku psiholoģiskā atbalsta biedrība "Vigor".

Padomes darbības rezultātā ir uzlabota gājēju pāreja pie Brīvības pieminekļa un gājēju infrastruktūra Ventspils ielā 53, vairākās vietās izveidotas autostāvvietas personām ar invaliditāti, kā arī ir aktualizēti citi jautājumi par vides pieejamības uzlabošanu.

Ir grozīti pašvaldības saistošie noteikumi mājokļu jautājumos, panākti nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi, Rīgas Centrāltirgū izveidots salons "Saulgrieze". Pēc padomes ierosinājuma organizēts seminārs ar "Rīgas satiksmes" darbiniekiem par sabiedriskā transporta pakalpojumu uzlabošanu, noslēgts sadarbības līgums ar "Air Baltic" par atlaidēm avio biļešu iegādēm.

Kopīgā darba rezultātā arī notikušas trīs diskusijas par sabiedriskās kārtības un sociālās vides uzlabošanas iespējām pašvaldības sociālajās mājās, apspriesti aktuāli jautājumi ar būvvaldes, būvinspekcijas un izpilddirekciju pārstāvjiem, ir arī lūgs valstij veikt izmaiņas kompensējamo medicīnisko ierīču sarakstā.

Padome ar Rīgas domes lēmumu tika izveidota 2007. gada rudenī. Padomi vada Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Olga Veidiņa. Ik gadu notiek ne mazāk kā četras padomes sēdes, kurās tiek izskatīti personām ar invaliditāti Rīgā aktuāli jautājumi – par sabiedrisko transportu, par vides pieejamību, par iespējamiem atvieglojumiem, kā arī citi jautājumi, kas saistīti ar personu ar invaliditāti dzīves kvalitātes uzlabošanu.

Padomes sastāvā darbojas Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja, Labklājības departamenta direktore un Sociālās pārvaldes priekšnieks, kā arī 27 padomē iesaistījušies NVO vadītāji vai deleģēti pārstāvji. Aktualizēto jautājumu izskatīšanā un risināšanā tiek iesaistītas atbildīgās Rīgas domes struktūrvienības. Vairāki padomē izskatītie jautājumi bijuši aktuāli ne tikai Rīgas pašvaldībā dzīvojošām personām ar invaliditāti, bet arī personām ar invaliditāti visā valstī. Šādu jautājumu izskatīšanai tiek pieaicināti pārstāvji no atbildīgajām valsts pārvaldes iestādēm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI