DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. decembrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Latvijas – Lietuvas sadarbības veicināšanai tiks īstenoti 48 projekti

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ar Interreg V-A Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014.–2020.gadam (programma) atbalstu 48 Latvijas – Lietuvas sadarbības projektiem četrās projekta prioritātēs tiks piešķirts finansējums par kopējo summu 18 673 300 eiro.

Atbalstītie projekti tika izvēlēti no 123 projektu pieteikumiem, kas tika iesniegti 2.projektu konkursā 2017.gada pavasarī.

Pirmajā programmas prioritātē Ilgtspējīga un tīra vide no 52 iesniegtajiem projektiem tika atbalstīti 14. Kopējā projektiem piešķirtā summa ir 7,25 miljoni eiro.

No tiem 5 tūrisma projektos tiks izstrādāti jauni kopīgi tūrisma maršruti un aktivitātes. Tūrisma veicināšanas projektiem pieejamā summa ir 2,51 miljons eiro.

Vides aizsardzības jomā tiks īstenoti projekti mitrāju ekosistēmu aizsardzībai, nēģu populācijas saglabāšanai un zaļās infrastruktūras izmantošanai pārrobežu reģionā, savukārt Latvijas un Lietuvas ugunsdzēsības dienesti sadarbosies, lai cīnītos pret dabas un cilvēka izraisītām katastrofām. Piešķirtā summa vides projektiem ir 1,62 miljoni eiro.

Tika apstiprināti visi 5 iesniegtie projekti ar specifisko mērķi – degradēto teritoriju atveseļošana. Šim nolūkam būs pieejams 3,12 miljonu eiro finansējums. Pirmajā projektu konkursā neviens projekta pieteikums netika apstiprināts. 

Otrajā programmas prioritātē nodarbinātības un darbaspēka mobilitātes atbalstam tika atbalstīti 6 sadarbības projekti un kopā tiem atvēlēti 1,27 miljoni eiro.

Divi projekti plāno attīstīt speciālistu profesionālās kompetences, kas strādā divās ļoti dažādās - radošo nozaru un veselības rehabilitācijas jomās. Divos citos projektos Latvijas un Lietuvas partneri sadarbosies, lai uzlabotu profesionālās izglītības programmas atbilstoši darba tirgus vajadzībām. Projekti arī radīs darba iespējas radošo nozaru pārstāvjiem, kā arī veidos vietējās pārtikas atbalsta sistēmu.

Trešajā prioritātē sociālā iekļaušana kā teritoriālās attīstības priekšnoteikums 21 projektam piešķirti 6,78 miljoni eiro. Tas ir gandrīz trīs reizes vairāk nekā tika atvēlēts pirmajā projektu konkursā. 

12 projektu mērķis ir uzlabot sociālo pakalpojumu pieejamību un efektivitāti. Atbalstīti ir trīs reizes vairāk projektu nekā pirmajā projektu konkursā. 9 projektu īstenošana paredz uzlabot dzīves apstākļus trūcīgajiem iedzīvotājiem  programmas teritorijā.

Ceturtajā programmas prioritātē uzlabota dzīves kvalitāte efektīvu publisko pakalpojumu un labas pārvaldes rezultātā kopā atbalstīti septiņi projekti ar kopējo summu 3,07 miljoni eiro. Projekti uzlabos sabiedrisko kārtību un drošību, veselības aprūpes pakalpojumus, kā arī palielinās kapacitāti koka arhitektūras mantojuma saglabāšanas jomā.         

Lēmums par projektu apstiprināšanu tika pieņemts 2017. gada novembra beigās Interreg V-A Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014. – 2020.gadam Uzraudzības komitejas sanāksmē Birštonā, Lietuvā.

Pirmajā programmas projektu konkursā šī gada sākumā tika izvēlēts 41 sadarbības projekts ar maksimālo pieejamo finansējumu 20 862 958 eiro.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI