DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. decembrī, 2017
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Latvijai 100

Šonedēļ notiks pirmais iniciatīvas „Latvijas skolas soma” forums

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ceturtdien, 7. decembrī, Rīgā norisināsies Latvijas valsts simtgades iniciatīvas „Latvijas skolas soma” forums „Par visu, kas Latviju padara par Latviju”. Forumā piedalīsies novadu koordinatori, izglītības un kultūras nozaru profesionāļi, nevalstisko organizāciju pārstāvji un citi interesenti, lai pārrunātu iniciatīvas konceptuālo pamatu, saikni ar izglītības saturu un procesu, pilotprojektu ietvaros jau uzkrāto pieredzi. Semināra ietvaros ilglaicīgā līdzīgas programmas ieviešanas pieredzē dalīsies kolēģi no Norvēģijas.

"Uz iniciatīvu "Latvijas skolas soma", mazliet pārfrāzējot, var attiecināt jau daudzus gadus labi zināmo teicienu – labāk vienreiz ieraudzīt nekā 100 reižu tikai dzirdēt. Mēs visi zinām, ka Latvijā ir labi iekārtoti muzeji, kvalitatīvi iestudētas teātra izrādes, kā arī notiek dažādi pasākumi. "Latvijas skolas soma" dod iespēju katram skolēnam vismaz reizi gadā nokļūt līdz kādam no mums visiem svarīgajiem objektiem, ieraudzīt to savām acīm un novērtēt redzēto. Manuprāt, īpaši laba šī iespēja ir lauku reģionu skolēniem, kuriem nereti ir problemātiski nokļūt līdz dažādām mūsu kultūrai nozīmīgām vietām," uzsver Ministru prezidents un iniciatīvas "Latvijas skolas soma" patrons Māris Kučinskis.

"Latvijas valsts simtgade ir devusi impulsu daudzu paliekošu vērtību radīšanai un lielāko dāvanu – iniciatīvu "Latvijas skolas soma" – saņems un varēs izbaudīt ikviens 1.–12. klases skolēns neatkarīgi no dzīvesvietas vai vecāku rocības. Mūsdienu bērni un jaunieši ir daudz plašāk domājoši, viņi ne tikai skatās un ierauga, bet arī sajūt un dedzīgi interpretē redzēto. Mūsu – vecāku, skolotāju un visas sabiedrības – uzdevums ir palīdzēt viņiem augt un veidot vispusīgu izpratni par vērtībām. Tāpēc arī "Latvijas skolas soma" palīdzēs visiem bērniem klātienē pieredzēt un izjust Latviju. Turklāt iniciatīva bagātinās arī ārpusklases izglītības telpu, paverot iespēju radīt arvien jaunas, interesantas programmas bērnu un jauniešu auditorijai kultūras, vēstures, biznesa un citās nozarēs," akcentē kultūras ministre Dace Melbārde.

""Latvijas skolas soma" ļauj sasniegt tādus mērķus, kas pašvaldības vai skolēnu ierobežoto iespēju dēļ citādi būtu grūti sasniedzami," apliecina Ineta Freimane, Jelgavas novada pašvaldības izglītības pārvaldes galvenā speciāliste, kas koordinē vienu no Latvijas novados notiekošajiem pilotprojektiem.

Pēc pilotprojekta iespaidos dalās Daugavpils 10. vidusskolas direktore Valija Salna: ""Latvijas skolas soma" lielākajai Latvijas skolēnu daļai saistīsies ar vārdiem "PIRMO REIZI..." Uz tas ir augstākais sasniegums - veikt pirmo soli pretim lielajam, skaistajam."

Iniciatīva "Latvijas skolas soma" ir lielākā valsts simtgades iniciatīva. Līdz ar 2018. gada septembri, tā sniegs iespēju ikvienam mūsu valsts skolēnam klātienē izzināt un pieredzēt mācību programmā ietvertās Latvijas dabas un kultūras vērtības, kā arī iepazīt zinātniskos sniegumus un uzņēmējdarbības veiksmes stāstus.

Forums norisināsies 2017. gada 7. decembrī plkst. 10.30 – 16.15, "Citadeles" konferenču zālē, (Republikas laukumā 2A, Rīgā). Foruma tiešraide būs skatāma Latvijas valsts simtgades digitālajā platformā www.lv100.lv.

Plašāk par iniciatīvu "Latvijas skolas soma" lv100.lv/programma/latvijas-skolas-soma/.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI