24. novembrī, 2017
TĒMA: Drošība

Bergmanis tiksies ar Polijas parlamenta Nacionālās aizsardzības komisijas priekšsēdētāju

Pirmdien, 27. novembrī, aizsardzības ministrs Raimondu Bergmanis tiksies ar Polijas Seima Nacionālās aizsardzības komisijas priekšsēdētāju Mihalu Jahu (Michal Jack), lai pārrunātu reģionālās drošības aktualitātes, valstu divpusējo sadarbību, kā arī Latvijas aizsardzības nozares izvirzītās prioritātes.

Vizītes laikā R. Bergmanis pateiksies par Polijas ieguldījumu alianses un Baltijas jūras reģiona drošības stiprināšanā, NATO paplašinātās klātbūtnes ietvaros uz Latviju nosūtot tanku rotu ar atbalsta elementiem 160 karavīru sastāvā.

M. Jahs un viņa vadītā delegācija apmeklēs arī Ādažu bāzi, lai tiktos ar Polijas kontingenta karavīriem, kas pilda dienesta pienākumus Kanādas vadītajā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā daudznacionālajā kaujas grupā.

NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu Latvijā veido vairāk nekā 1000 karavīru no Albānijas, Itālijas, Kanādas, Polijas, Slovēnijas un Spānijas. Kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību.

Polijas parlamenta Nacionālās aizsardzības komisijas delegācija vizītē Latvijā uzturēsies no 26. līdz 28. novembrim, un tās ietvaros tiksies arī ar NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktoru Jāni Sārtu un Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāju Ainaru Latkovski un komisijas deputātiem.