DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. novembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Nacionālo bruņoto spēku ballē atzīmēs Latvijas armijas un Lāčplēša Kara ordeņa dibināšanas 98.gadadienu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīt, 24.novembrī, turpinot Nacionālo bruņoto spēku tradīcijas, kā arī svinot Latvijas armijas un Lāčplēša Kara ordeņa dibināšanas 98.gadadienu, Rīgas Latviešu biedrības namā plkst.19 notiks Nacionālo bruņoto spēku balle.

Ballē piedalīsies aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš. 

Nacionālo bruņoto spēku ballē piedalīsies arī Kanādas bruņoto spēku pavēlniecības Latvijā komandieris pulkvedis Džošs Meidžors (Josh Major), Kanādas bruņoto spēku pavēlniecības Latvijā un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas karavīri, Kanādas vēstniecības Latvijā, kā arī NATO spēku integrācijas vienības Latvijā pārstāvji.

Virsnieku balles tradīcija radusies pagājušā gadsimta divdesmitajos gados. Tā laika prese vēsta, ka tolaik valstī bijušas divas prestižas balles – Virsnieku un Preses balle. Līdz mūsdienām saglabājusies vienīgi Virsnieku balle.

Pēc Latvijas neatkarības atgūšanas pirmā atjaunotā Virsnieku balle tika rīkota 1992.gadā, kad Rīgas pilī pirmo valsi sāka latviešu strēlnieks un aktieris Ēvalds Valters ar kundzi. Kopš 1993.gada Virsnieku balle tiek rīkota Rīgas Latviešu biedrības namā – vietā, kur 1918.gada rudenī veidojās Latvijas armijas pirmās vienības.

Atšķirībā no Virsnieku balles, kas ir vēsturisks mantojums, Instruktoru balles sāka rīkot tikai 2001.gadā, lai celtu instruktoru, kuri tiek dēvēti arī par "armijas mugurkaulu", prestižu bruņotajos spēkos un sabiedrībā.

2009.gadā tika veiktas būtiskas izmaiņas, abas balles apvienojot vienā, un kopējā Virsnieku un instruktoru balle notika 20.novembrī Rīgas Latviešu biedrības namā.

Balle sākas ar polonēzi un valsi. Līdztekus dejām uzstājas mākslinieki, tiek baudīta svētku torte, ko sagriež Nacionālo bruņoto spēku komandieris.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI