DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. novembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs piedalīsies Austrumu partnerības samitā Briselē

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
24. novembrī Briselē, Beļģijā, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalīsies piektajā Austrumu partnerības (AP) samitā, kurā apspriedīs AP aktuālās politiskās norises, diskutēs par situāciju AP partnervalstīs un rosinās viedokļu apmaiņu par šīs politikas nākotni. Latvijas delegāciju vadīs Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Plenārsesijā notiks diskusija par progresu kopš AP samita Rīgā 2015. gadā, kā arī prioritāšu izstrāde turpmākajiem gadiem. Plānots apstiprināt AP samita deklarāciju.

Delegāciju vadītājiem samitā paredzēta saruna par Eiropas izaicinājumiem, savukārt ārlietu ministri apspriedīs ES un partnervalstu praktiskās sadarbības veicināšanu. Prioritārie uzdevumi un mērķi ES un partnervalstu sadarbībā atspoguļoti "2020 Dokumentā".

Samitā plānots parakstīt arī jauno ES un Armēnijas Visaptverošo un pastiprināto partnerības nolīgumu.

Informācijai

Pirmais AP samits notika Prāgā 2009. gadā, kura laikā ES un AP partnervalstis dibināja Austrumu partnerības politikas formātu. Kopš tā laika AP samiti notikuši 2011. gadā Varšavā, 2013. gadā Viļņā un 2015. gadā Rīgā.

Rīgas samitā skaidri tika noteikts sadalījums prioritārajām ES un partnervalstu sadarbības jomām: institūciju stiprināšana un laba pārvaldība, cilvēku savstarpējo kontaktu veicināšana, tirgus iespēju paplašināšana, transporta un enerģētikas savienojumi.

Samits ir augsta līmeņa ES un AP partnervalstu galotņu tikšanās, kas notiek reizi divos gados.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI