DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. novembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

26. novembrī Latvijas Nacionālais vēstures muzejs ģimenes aicina uz tradicionālo Ziemassvētku rotājumu darbnīcu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Svētdien, 26. novembrī, plkst. 12.00, Latvijas Nacionālā vēstures muzejā notiks radošā darbnīca ģimenēm ar jaunākā skolas vecuma bērniem “Tradicionālie Ziemassvētku rotājumi”. Interesenti tiek gaidīti Brīvības bulvārī 32, Rīgā.

Laikā, kad līdz Ziemas saulgriežiem atlicis mazāk nekā mēnesis, ģimenes ar bērniem aicinātas uz pēdējo nodarbību muzeja izstādē "Versija – latvieši: 1896. gada Latviešu etnogrāfiskā izstāde". Tajā būs iespēja uzzināt, kā zemnieki rotāja savus mājokļus pirms vairāk nekā 100 gadiem; kāda varēja izskatīties zemnieka māja, saposta godiem jeb svētkiem; un vai 19. gadsimta beigās jau katrā mājā rotāja eglīti un kādi bija tradicionālie telpu rotājumi.

Zemnieki dažādu rotājumu gatavošanai izmantoja salmus, un viens no izplatītākajiem salmu rotājumiem bija puzurs, kuru nereti papildināja ar košiem dzīpariem un putnu spalvām. Arī nodarbības dalībnieki varēs veidot telpu dekorus – gan no salmiem, gan no citiem mūsdienās pieejamiem materiāliem. Mazākie radošās darbnīcas apmeklētāji varēs pagatavot vienkāršākus telpu rotājumus vai apsveikuma kartiņas.

Attēli izmantojami ar atsauci uz LNVM.

 
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI