DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. novembrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Apstiprināts Saeimas analītisko pētījumu plāns 2018.gadam

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Saeimas Prezidijs un Frakciju padome trešdien, 22.novembrī, apstiprināja Saeimas Analītiskajā dienestā veicamo analītisko pētījumu plānu 2018.gadam. Pētījumu izstrādi Analītiskais dienests sāks jau šogad.

Apstiprinātais plāns paredz, ka Analītiskais dienests padziļināti pētīs pabalstu, kas saistīti ar bērna ienākšanu ģimenē un audzināšanu, saņēmēju raksturojumu un dinamiku laika periodā no 2005. līdz 2017.gadam. Pētīt šo tēmu aicinājusi Sociālo un darba lietu komisija. Savukārt pēc Ilgtspējīgas attīstības komisijas pieteikuma Analītiskais dienests pētīs pabalstu par bērniem korelāciju ar dzimstības līmeni trūcīgās un sociāli nelabvēlīgās ģimenēs.

Analītiskais dienests padziļināti pētīs arī izdienas pensiju pieprasīšanas vecumu un tās piešķiršanas profesijas un kritērijus. Pētījumu dienests veiks pēc Sociālo un darba lietu komisijas pieteikuma.

Tāpat Analītiskais dienests sagatavos vairākus sintēzes ziņojumus. Krievijas ietekmi Latvijas informatīvajā telpā aicinājušas pētīt Saeimas frakcijas - Nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" frakcija, Zaļo un Zemnieku savienības frakcija un frakcija VIENOTĪBA. Ilgtspējīgas attīstības komisija lūgusi pētīt darbaspēka nodrošinājumu tautsaimniecībai, savukārt Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija aicinājusi pētīt atbalsta sistēmu reģionālā tūrisma attīstībai.

Saeimas Analītiskā dienesta mērķis ir nodrošināt aprakstošu un analītisku pētījumu veikšanu, lai uzlabotu Saeimā izskatāmo likumprojektu kvalitāti, novērtētu Saeimā pieņemto likumu efektivitāti, kā arī sniegtu atbalstu likumdevējam lēmumu pieņemšanas procesā un kontrolē pār izpildvaru.

Dienests analītiskos pētījumus var veikt, pamatojoties uz Saeimas Prezidija un Frakciju padomes kopīgu lēmumu. Pētījuma veikšanu var rosināt Saeimas Prezidija un Frakciju padome, Saeimas komisijas vai arī vismaz divu frakciju vadītāji vai vadītāju vietnieki, ja ierosinājumu parakstījuši kopumā 20 Saeimas deputāti.

Infografika "Saeimas Analītiskais dienests. Zināšanās balstītai likumdošanai": http://www.saeima.lv/lv/par-saeimu/informativie-materiali-par-saeimu/infografika-saeimas-analitiskais-dienests-zinasanas-balstitai-likumdosanai/
 
Saeimas Analītiskā dienesta pētījums "Lauksaimniecībā izmantojamās zemes tirdzniecības ierobežojumi Eiropā un tirgus situācija Latvijā": http://www.saeima.lv/petijumi/LIZ_tirdzniecibas_ierobezojumi_24102017.pdf

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI