DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. novembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Akreditēta Latvijas nerezidējošā vēstniece Jaunzēlandē

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
21. novembrī Latvijas vēstniece Dace Treija-Masi svinīgā ceremonijā iesniedza akreditācijas vēstuli Jaunzēlandes ģenerālgubernatorei Patsijai Redijai (Her Excellency The Right Honourable Dame Patsy Reddy GNZM, QSO Governor-General and Commander-in-Chief in and over the Realm of New Zealand).

Uzrunā Dace Treija-Masī pauda pārliecību, ka, neraugoties uz lielo attālumu, Latvijai un Jaunzēlandei ir liels potenciāls intensificēt ekonomisko sadarbību, attīstīt politisko dialogu un kultūras apmaiņu. Vēstniece informēja par 2018. gadā gaidāmajām Latvijas simtgades svinībām un plānotajiem kultūras pasākumiem un minēja aktīvo latviešu kopienas darbību Jaunzēlandē. Vienlaikus D. Treija-Masī pateicās par Jaunzēlandes atbalstu Latvijai OECD iestāšanās procesā un atzīmēja, ka Latvija atbalsta ES-Jaunzēlandes attiecību padziļināšanu un sarunu uzsākšanu par Brīvas tirdzniecības līguma noslēgšanu.

Jaunzēlandes ģenerālgubernatore Patsija Redija atzina, ka Jaunzēlandes un Latvijas sadarbība turpina arvien paplašināties: "Abām valstīm ir svarīgi apmainīties viedokļiem par aktualitātēm drošības un reģionālajā politikā. Tāpat mūsu valstu attiecības stiprina aktīva latviešu kopiena Jaunzēlandē, kas sniedz nozīmīgu pienesumu Jaunzēlandes attīstībā". Ģenerālgubernatore izteica gandarījumu, ka Latvija ir kļuvusi par OECD dalībvalsti.

Akreditācijas vizītes laikā D. Treija-Masī piedalīsies svinīgajā Latvijas Goda konsulātu atvēršanā Velingtonā un Oklendā, kur paredzēta tikšanās ar tautiešiem. Lai veicinātu divpusējo ekonomisko attiecību padziļināšanu vēstniece tiksies ar ES-Jaunzēlandes biznesa padomes vadību un piedalīsies apaļā galda diskusijā ar uzņēmējiem.

Vēstniece D. Treija-Masī rezidē Tokijā, Japānā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI