DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. novembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Atzinības krustu saņem Latvijas ģenerālkonsule Sanktpēterburgā Irina Mangule

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
18. novembrī, Latvijas valsts proklamēšanas dienā, Rīgas pilī par mērķtiecīgo un nozīmīgo ieguldījumu valsts darbā Atzinības krusta III šķiru un ordeņa komandiera pakāpi saņēma Latvijas Republikas ģenerālkonsule Sanktpēterburgā, Latvijas–Krievijas valsts robežas demarkācijas komisijas Latvijas puses vadītāja Irina Mangule.

Irina Mangule absolvējusi Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti un Ārlietu ministrijā sāka strādāt 1995. gadā Starptautisko līgumu nodaļā kā vecākā referente, vēlāk kļūstot par šīs nodaļas vadītāju. No 2004. līdz 2006. gadam viņa strādāja Latvijas vēstniecībā Kanādā. Atgriežoties Latvijā, līdz 2014. gadam I. Mangule vadīja ministrijas Juridisko departamentu. Līdztekus bija Latvijas–Baltkrievijas demarkācijas komisijas līdzpriekšsēdētāja, savukārt no 2009. gada – Latvijas–Krievijas valsts robežas demarkācijas komisijas sastāvā un no 2011. gada – šīs komisijas Latvijas puses vadītāja.

Kopš 2014. gada Irina Mangule ir Latvijas Republikas ģenerālkonsule Sanktpēterburgā.  

Viņas vadībā šogad sekmīgi tika pabeigts Latvijas–Krievijas valsts robežas demarkācijas komisijas darbs. 25. oktobrī Ārlietu ministrijā tika parakstīti Latvijas un Krievijas valsts robežas demarkācijas gala dokumenti: Demarkācijas karte, Robežas apraksts, Robežzīmju protokoli, Robežzīmju koordinātu un augstuma katalogs un Noslēguma protokols. Kopš demarkācijas komisijas pirmās sēdes 2009. gada 23. un 24. septembrī Daugavpilī līdz 2017. gadam komisijas pārstāvji bija tikušies 33 sēdēs. Robežas demarkācijas gaitā uz Latvijas–Krievijas robežas kopā izvietotas 648 robežzīmes.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI