DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. novembrī, 2017
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijas Universitāte kopā ar partneriem no Somijas, Igaunijas un Latvijas ieviesīs studiju programmu tūrisma biznesa attīstības veicināšanai

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šā gada 15.-17. novembrī Rīgā notiek ES Centrālās Baltijas jūras programmas projekta “BOOSTED” partneru sanāksme, lai vienotos par kopīgas studiju programmas tūrisma biznesa attīstības veicināšanai kursu izveidošanu un apmācību uzsākšanu 2018. gada rudenī. Projekta dalībnieces – Latvijas Universitāte, Somijas Satakuntas universitāte, Igaunijas Tallinas Tehnisko zinātņu universitāte un Vidzemes augstskola katra izveidos 2 studiju kursus (6 studiju kredīti jeb 9 ECTS), kas tiks piedāvāti bez maksas angļu valodā tiešsaistē augstskolu studentiem, profesionāļiem un citiem interesentiem, kas saistīti ar tūrisma sektoru. Projekta ietvaros apmācības tiks piedāvātas bez maksas un tās notiks angļu valodā.

Studiju programma izveidota, pamatojoties uz "BOOSTED" projekta ietvaros īstenotu pētījumu par tūrisma sektorā strādājošiem nepieciešamajām prasmēm un zināšanām. (Sīkāku informāciju par pētījumu iespējams skatīt šeit: https://www.lu.lv/cets/news/t/49364/)

Saskaņā ar pētījumā iegūto informāciju, tūrisma sektorā strādājošajiem īpaši svarīgas ir personiskās īpašības un attieksme pret savu darbu, kas saistīts ar cilvēku apkalpošanu, kā arī svešvalodu zināšanas. Savukārt, specifiskas profesionālās zināšanas saistītas ar biznesa vadību, produkta attīstību, klientu apkalpošanu, citu kultūru pārzināšanu, internacionalizāciju, pārdošanas prasmēm un mārketinga komunikāciju,  tīklošanos un sadarbību ar tūrisma sektorā un saistītajās industrijās strādājošiem, galamērķa vadības stratēģiju un digitalizāciju.

Plānots, ka studētgribētāju reģistrācija tiešsaistē projekta "BOOSTED" mājas lapā (http://www.projectboosted.eu) uzsāksies 2018. gada rudenī. Par iespēju reģistrēties, kā arī detalizētāk par kursu saturu informēsim turpmākajā projekta ieviešanas gaitā.

Informācija

Projekta vadošais partneris ir Somijas Satakuntas Tehnisko zinātņu universitāte. Tā mērķis ir nodrošināt atbilstošas un savstarpēji saskaņotas prasmes un zināšanas Somijas, Igaunijas un Latvijas tūrisma sektora pārstāvjiem, vienota tūrisma galamērķa izveides veicināšanai. Baltijas jūras reģiona tirgum ir kopīgi mērķi , kā arī izaicinājumi. Strauji pieaugošais Āzijas tūristu pieplūdums liek mums veidot jaunus tematiskus produktus, kas piemēroti Baltijas jūras valstu apstākļiem, kā arī veidot kopīgas mārketinga aktivitātes, lai sasniegtu noteiktas mērķa grupas. Līdz ar to, tūrisma industrijas pārstāvju prasmēm un kompetencēm jābūt savstarpēji saskaņotām, lai piesaistītu un uzņemtu vairāk starptautiskos tūristus.

"BOOSTED" projekta ietvaros plānots veicināt augstākās profesionālās izglītības tūrisma jomā atbilstību Somijas, Igaunijas un Latvijas darba tirgus prasībām, kā arī tūrisma industrijas vajadzībām, veidojot jaunu kopīgu studiju programmu. Projekts ir nozīmīgs tūrisma sektora un izglītības internacionalizācijas kontekstā.

Latvijas Universitātes ietvaros projektu koordinē Eiropas un sabiedrības attīstības studiju akadēmiskais centrs (ESASAC) un tas tiek īstenots ciešā sadarbībā ar Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāti. Kopējais projekta budžets ir apmēram 571 000 eiro, ko  apmēram 115 000 eiro apjomā līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds sadarbībā ar Somijas Satakuntas universitāti, Igaunijas Tallinas Tehnisko zinātņu universitāti un Vidzemes augstskolu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI