DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. novembrī, 2017
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Latvijas jauno cilvēku iedvesmas stāsti lasāmi žurnāla IR speciālizlaidumā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Īpašu dāvanu Latvijai dzimšanas dienā sarūpējusi žurnāla IR redakcija kopā ar Latvijas valsts simtgades iniciatīvas TUESI.LV komandu. Latvijas valsts Proklamēšanas dienas priekšvakarā pie lasītājiem nonāk Latvijas iedvesmas stāstu žurnāls. 17. novembrī žurnāla IR speciālizlaidumu saņem tā abonenti, ikviens lasīt aicināts to bezmaksas lasīt digitālajā platformā www.lv100.lv un www.irir.lv .

TUESI.LV komandas mērķis ir līdz Latvijas valsts 100. dzimšanas dienai izveidot 100 video stāstus par jaudīgiem divdesmitgadniekiem un trīsdesmitgadniekiem Latvijas novados, kuri ar saviem darbiem un piemēru veido stiprāku Latviju. No plašā TUESI.LV atrasto tīrradņu klāsta žurnāla IR redakcija izvēlējās pastāstīt par trīsdesmit, kuri uzsākuši savu biznesu, mainījuši nodarbošanos vai izvēlējušies radīt ko neredzētu.

"Protams, ne jau viss ir vienmēr saldi — bez sviedru un asaru sāls dzīve nebūtu īsta, un par to pārliecinājušies arī mūsu intervētie jaunie cilvēki. Taču viņi negaida kādus ideālos apstākļus, lai īstenotu savus sapņus. Viņi dara šeit un tagad. Un viņiem izdodas — ja ne uzreiz sasniegt rezultātu, tad iegūt vērtīgu pieredzi caur kļūdām, lai tālāk ietu vēl gudrāki un varošāki. Viņi savu ieceru īstenošanai pieslēdzas senču sakņu spēkam, bet katra jaunā atvase, ko paši dzen, vairo visa koka stiprumu. Latvija ir un būs cilvēki, kuri grib un spēj būt Latvija," raksturo IR galvenā redaktore Nellija Ločmele.

TUESI.LV video stāstu varoņi ir dažādu jomu pārstāvji - uzņēmēji, nevalstisko organizāciju aktīvisti, mūziķi, sportisti, kultūras darbinieki, dabas pētnieki un daudzi citi, kas dalās ar savu pieredzi, atziņām un iedvesmu dzīvei Latvijas reģionos. Katrs varonis tiek parādīts vidē, kurā viņš dzīvo un darbojas. TUESI.LV video stāsti aptver visus Latvijas reģionus - Kurzemi, Zemgali, Vidzemi un Latgali.

""Bet kāpēc es? Es taču neesmu slavenība, man nav nekādu tāāādu nopelnu!" nereti saka mūsu stāstu varoņi," teic projekta vadītājs Vilis Brūveris, uz ko viņš atbild, ka "mēs gribējām parādīt tieši pretējo — cik lieliski cilvēki ir mums apkārt, kādas labas lietas viņi dara. Mēs vienkārši neesam iedziļinājušies un neko par viņiem nezinām".

Projektu TUESI.LV īsteno biedrība "NEXT" sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju. TUESI.LV video stāstus var noskatīties Latvijas iedvesmas stāstu vietnē www.tuesi.lv, kā arī TUESI.LV sociālo tīklu kontos www.facebook.com/tuesilv un www.draugiem.lv/tuesilv.

Latvijas valsts simtgades svinības notiks laikā no 2017. gada līdz 2021. gadam. Latvijas valsts simtgades svinību galvenais vēstījums ir "Es esmu Latvija", akcentējot, ka Latvijas valsts galvenā vērtība ir cilvēki, kuri ar savu ikdienas darbu veido tās tagadni un kopā ar jauno paaudzi liek pamatus rītdienai. TUESI.LV ir viena no Latvijas valsts simtgades svinību norisēm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI