Pirmdiena,

E-konsultācijas

Lapas karte

Kontakti

Muitnieki aptur cigarešu kontrabandu no Baltkrievijas un novērš zagta automobiļa izvešanu

Valsts ieņēmumu dienests
14.11.2017
Palielināt | Samazināt

Ieteikt:   +0

Drukāt
 Nosūtīt
 Ziņot redaktoram
 Komentēt
Iesaka:   +0 -0

Veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju, Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa 160 940 gab. cigarešu kontrabandu un zagta automobiļa Porsche Cayenne izvešanu no Eiropas Savienības.

Šī gada 13. novembrī Indras muitas kontroles punkta amatpersonas, veicot no Baltkrievijas iebraukušu kravas vilcienu kontroli, novērsa mēģinājumus ievest Latvijā kontrabandas cigaretes. Analizējot vilcienu sastāvu skenēšanas attēlus, muitas darbinieki viena vilciena trīs vagonu rāmju konstrukcijās atklāja ar magnētiem piestiprinātus iepakojumus, kuros atradās 15 940 cigaretes "Premjer" ar Baltkrievijas Republikas akcīzes preču markām.

Pārbaudot otra vilciena hopera tipa vagonu ar zāģskaidu kravu, muitas amatpersonas konstatēja lūkas nodrošinājuma stiprinājuma bojājumu, kas ļauj piekļūt kravai. Atverot lūku, atklājās, ka vagonā atrodas kastes ar 130 000 cigarešu "Premjer". Kontroles  turpinājumā viena vagona rāmju konstrukcijās tika konstatēti ar magnētiem piestiprināti iepakojumi, kuros no muitas kontroles bija noslēpti 15 000 cigarešu "NZ" ar Baltkrievijas Republikas akcīzes preču markām.

Šī gada 12. novembrī Daugavpils preču stacijas muitas kontroles punkta amatpersonas, veicot vagona ar desmit vieglajiem automobiļiem, kas tika vesti no Lietuvas uz Tadžikistānu, fizisko kontroli, konstatēja transportlīdzekļa identifikācijas numura (VIN numura) viltojuma pazīmes automobilim Porsche Cayenne. Veicot VIN numura pārbaudi, atklājās, ka transportlīdzeklis ar šādu VIN numuru atrodas meklēšanā.

Par konstatētajiem pārkāpumiem saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās.

Ieteikt:  +0

KOMENTĀRI (0)
Komentārā lūdzam izteikt Jūsu viedokli. Ja Jums ir neskaidrības par izskatīto tematu, jautājumiem izmantojiet sadaļu "E-konsultācijas".

drošības attēls
Pievienot

Informācijas statuss
Šī sadaļa ir platforma nepastarpinātai valsts iestāžu komunikācijai ar sabiedrību.

• Par preses relīžu saturu atbild informācijas iesniedzējs. LV portāls publicē iesūtīto informāciju, to nerediģējot un nemainot.
  • Aicinām valsts pārvaldes iestādes paziņojumu iesūtīšanai izmantot e-pastu: pr@lv.lv
Lietotājiem der zināt.

VISVAIRĀK LASĪTIE

TEMATISKIE RAKSTI

REKLĀMA

SKAIDROJUMI. LIKUMI PRAKSĒ. DISKUSIJAS. ZINI SAVAS TIESĪBAS UN PIENĀKUMUS!

Ceļvedis valsts informācijā. Specializēts portāls dialogam starp sabiedrību un valsti.
ATSLĒGVĀRDI:
  • VISI