DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. novembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents apbalvo skolēnu uzrunu konkursa uzvarētājus

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Otrdien, 14. novembrī, Valsts prezidents Raimonds Vējonis Rīgas pilī apbalvoja ikgadējo skolēnu konkursa “Mana kā Valsts prezidenta uzruna Latvijas dzimšanas dienā” uzvarētājus. Par trīs labākajiem autoriem atzīti Paula Silava no Madonas Valsts ģimnāzijas 10. b klases, Nikolajs Buličovs no Rīgas Anniņmuižas vidusskolas 8. c klases un Klēra Kuļikauska no Bauskas pilsētas pamatskolas 8. a klases.

Konkursa uzvarētājiem Valsts prezidenta pasniedza galveno balvu - ielūgumu uz Latvijas Republikas neatkarības proklamēšanas 99. gadadienas svētku koncertu 18. novembrī, kurā autoriem tiks dota iespēja teikt viņu sacerētās uzrunas no Nacionālā teātra skatuves.

Valsts prezidents apbalvoja kopumā desmit konkursa darbu autorus – žūrijas komisijas atzinību saņēmuši arī Līva Ašmane no Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas 8. soc. klases, Renāte Agnese Brieze no Mālpils novada vidusskolas 6. a klases, Ernests Krilovs no Dagdas vidusskolas 11. klases un Raivis Olehnovičs no Dagdas vidusskolas 12. klases, Toms Laizāns no Grobiņas sākumskolas 5. a klases, Katrīna Spēkaine no Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma 3. kursa, Rihards Tuka no Saldus novada Druvas vidusskolas 12. e klases un Ernests Vēzis no Kuldīgas Centra vidusskolas 10. v klases.

Raimonds Vējonis, uzrunājot konkursa dalībniekus, izteica pateicību par viņu uzrunās pausto gatavību būt aktīviem un līdzdarboties labākas Latvijas veidošanā. Valsts prezidents novēlēja skolēniem saglabāt viņu darbiem tik raksturīgo pozitīvo attieksmi pret Latviju, arī ja viņi paši atzīst, ka nebūt ne viss mūsu valstī ir vislabākajā kārtībā. Raimonds Vējonis uzsvēra, ka tikai ar aktīvu līdzdalību ir iespējams gūt personīgos panākumus, kā arī veicināt savas valsts izaugsmi.

Skolēnu konkursā "Mana kā Valsts prezidenta uzruna Latvijas dzimšanas dienā" šogad tika iesūtītas 278 esejas un 17 video uzrunas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI