DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. novembrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Izstāde „Zvīņu spoguļos’’ Dabas muzejā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Izstādē „Zvīņu spoguļos” stāstīsim par Latvijas saldūdens zivīm un tās ietekmējošiem faktoriem. Apskatīsim izskata, barošanās, migrācijas un vairošanās īpatnības, kā arī šo dzīvnieku saistību ar pārējiem ūdens iemītniekiem – augiem, zīdītājiem, putniem un bezmugurkaulniekiem. Upēs un ezeros zivīm ir ne mazums ienaidnieku – tās ir barības avots ne tikai cilvēkiem, bet arī citām dzīvām būtnēm.

Zivis un citus ūdens iemītniekus piedāvāsim iepazīt, piedaloties dažādās aktivitātēs: skaidrosim, kā noteikt zivju vecumu pēc to zvīņām, mācīsim kā atpazīt zivju sugas, salīdzināsim to svaru, stāstīsim par zivju barošanās tīklu un par Latvijā sastopamajiem ūdens augiem. Tāpat izstādē pievērsīsim uzmanību zivju resursu saglabāšanas jautājumiem un runāsim par videi draudzīgu makšķerēšanu.

Izstāde par saldūdens zivīm Dabas muzejā tiek veidota pirmo reizi, tajā būs iespēja aplūkot zivju mulāžas un izbāžņus no Dabas muzeja zivju krājuma, kas nav apskatāmi pastāvīgajās ekspozīcijās.

Projekta "Izstāde "Zvīņu spoguļos"" īstenošanu finansiāli atbalsta Zivju fonds, projektu īsteno Latvijas Dabas muzejs sadarbībā ar Dabas muzeja atbalsta biedrību. Izstādes tapšanā īpašu paldies sakām zinātniskajam konsultantam hidrobiologam Dāvim Ozoliņam un zivju audzētavas "Tome" vadītājam Ivaram Putviķim.

Zivis ir nozīmīga ekosistēmas sastāvdaļa, kuru būtiski ietekmē cilvēka darbība. Tāpēc arī šī gada Dabas muzeja vides mēnesis ir veltīts Latvijas saldūdens zivju resursiem. Vides mēneša ietvaros aicinām uz tematiskiem pasākumiem:

  • 23. novembrī seminārs dabaszinību skolotājiem un vides speciālistiem "Latvijas saldūdens zivis - to daudzveidība, aizsardzība un dzīves vide". Sīkāka informācija pa tālruni 67356036.
  • No 22. novembra līdz 22. decembrim 4.–12. klašu skolēniem nodarbība "Vai zivis meklē, kur dziļāks?". Pieteikšanās nodarbībai pa tālruni 67356051.

Izstādes atklāšana notiks 15. novembrī plkst. 16.00 Latvijas Dabas muzeja 2. stāva izstāžu zālē.

Izstādes darba laiks:

T.  – 10.00 - 17.00
C. – 10.00 - 19.00
Pk. – 10.00 - 17.00
S., Sv.– 11.00 - 17.00

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI