DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. novembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Reģionos ar mazu pasažieru skaitu kā sabiedrisko transportu varēs izmantot arī vieglās automašīnas

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lai reģionos ar mazu pasažieru skaitu kā sabiedrisko transportu varētu izmantot arī vieglās automašīnas, Saeima ceturtdien, 9.novembrī, galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā.

Likumā sabiedrisko transportlīdzekļu uzskaitījums papildināts ar vieglajiem transportlīdzekļiem.

Reģionos, kuros ir zems iedzīvotāju blīvums un mazs pasažieru skaits, autobusi nereti brauc pustukši. Lai šajos reģionos pasažieru pārvadājumi vispār būtu pieejami un reisi nebūtu jāslēdz, varēs izmantot arī mazos autobusus, mikroautobusus, kā arī vieglās automašīnas pēc pieprasījuma. Līdz ar to samazināsies izmaksas, kas valstij jākompensē pārvadātājiem, norādījuši likumprojekta autori.

Savukārt galīgajā lasījumā pieņemot grozījumus Ceļu satiksmes likumā, Saeima šodien noteica, ka M1 kategorijas transportlīdzekļiem, kurus izmanto sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanā, kārtējā tehniskā apskate būs jāveic divreiz gadā.

Regulējums par sabiedriskā transporta pakalpojumiem papildināts arī ar normām, kas nosaka valsts informācijas sistēmas izveidi braukšanas maksas atvieglojumu administrēšanai. Patlaban ir vairākas institūcijas, kas piešķir dažāda veida atvieglojumus, un katra no šīm datubāzēm ir savā iestādē, bet tās nav vienuviet, un bieži vien ir grūti šos atvieglojumus piemērot. Turpmāk šo visu administrēs Autotransporta direkcija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI