DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. novembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

LDz valdes locekļa amatā atkārtoti apstiprina Ēriku Šmukstu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Izvērtējot VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) valdes locekļa un viceprezidenta Ērika Šmuksta darbu uzņēmuma vadības komandā un augstu novērtējot viņa profesionalitāti un kompetenci, LDz padome ir pieņēmusi lēmumu par Ē.Šmuksta atkārtotu apstiprināšanu valdes locekļa amatā uz turpmākajiem pieciem gadiem.

Ē.Šmuksts LDz atbild par tehniskās vadības un kravu pārvadājumu jautājumiem, tostarp bijis atbildīgs par nozīmīgu infrastruktūras projektu īstenošanu, nodrošinot, ka projektu realizācijas laikā turpinās efektīva dzelzceļa ikdienas darbība. Tas ir būtisks priekšnosacījums arī vairāku apjomīgu infrastruktūras projektu realizēšanai nākotnē, tai skaitā Rīgas un Daugavpils dzelzceļa mezglu modernizācijā un dzelzceļa tīkla elektrifikācijā.

Tehniskās zināšanas dzelzceļa jomā, kā arī vairāk nekā 30 gadu ilgā Ē.Šmuksta darba pieredze nozarē ir bijusi būtiska, lai LDz saglabātu savas pozīcijas kā konkurētspējīgs pakalpojumu sniedzējs un kravu pārvadātājs starptautiskajā tirgū.

LDz prezidents Edvīns Bērziņš: "Esmu gandarīts, ka LDz padome ir novērtējusi uzņēmuma valdes komandas kopīgo darbu, šogad atkārtoti apstiprinot amatā divus valdes locekļus, kuri atbildīgi par uzņēmuma finanšu vadību un tehniskās vadības jautājumiem. Īpaši būtiski, ka padome ir novērtējusi Ērika Šmuksta augsto kompetenci un ilggadējo pieredzi nozarē, kas ir sevišķi svarīga, gan attīstot jaunus pārvadājumu maršrutus un risinājumus, gan arī organizējot sadarbību ar esošajiem partneriem."

Ē.Šmuksts LDz valdes locekļa amatā ir kopš 2008.gada. Pirms tam bijis gan LDz Kravu pārvadājumu pārvaldes direktors, gan arī LDz meitasuzņēmumka SIA "LDz Cargo" valdes priekšsēdētājs. Savas darba gaitas dzelzceļā sācis pirms 34 gadiem – 1983.gadā kā pārmijas posteņa dežurants. Šī gada vasarā Ē.Šmuksts saņēma LDz augstāko apbalvojumu – Zelta lokomotīvi, ko pasniedz par personisku ieguldījumu dzelzceļa transporta nozarē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI