DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. novembrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Uz Ministru kabineta ēkas staros projekts “Mana Latvija – lepojos!”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Vai Latvija ir labākā vieta pasaulē, kur dzīvot un veidot savu izaugsmi? Uz šo jautājumu atbildēs mūsu pašu iedzīvotāji Ministru kabineta ēkas izgaismošanas projektā “Mana Latvija – lepojos!”. Tas būs skatāms no 17. līdz 20. novembrim gaismas festivālā “Staro Rīga”.

Bagātinot valstiskuma nedēļas pasākumu programmu, Valsts kanceleja jau septīto gadu pēc kārtas īsteno valdības nama izgaismošanas projektu, stāstot par demokrātiskas valsts vērtībām, stiprinot valstiskuma apziņu un veicinot sabiedrības līdzdalību.

Festivāla laikā uz Ministru kabineta ēkas centrālās fasādes tiks projicēts video stāsts, kurā vairāki desmiti Latvijas iedzīvotāju vienosies, lai pastāstītu par Latviju, tās vērtībām, savu izaugsmi un izmantotajām iespējām, līdzdarbošanos, kā arī sava dzīves ceļa piepildījumu.

"Latvija – tā ir vieta, kurai pieder mūsu sirds, kurai jūtamies piederīgi paši un kuru saucam par savām mājām. Tā ir zeme ar senu vēsturi un tās lielāko vērtību – iedzīvotājiem, kuri visos laikos pratuši kopt latviskumu, savu arodu un saredzēt iespējas attīstībai. Mēs lepojamies ar to, kas esam – mūsdienīga Eiropas valsts!" projekta ideju pamato Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Projekta "Mana Latvija – lepojos!" sadarbības partneris ir AS "Latvijas valsts meži".

Valsts kanceleja piedalās gaismas festivālā "Staro Rīga" kopš 2011. gada. Iepriekš rīdzinieki un pilsētas viesi iepriecināti ar tādiem projektiem kā "Latvijas karoga stāsts" (2011), "Cilvēka mūžs Latvijai" (2012), "Brīvs kā..." (2013), "Latvijas ģerboņa stāsts" (2014), "9 premjeri" (2015), "Atmini vēsturi – kļūsti par vēsturi!"(2016).

Šogad gaismas festivāls "Staro Rīga" priecēs skatītājus no 17. līdz 20. novembrim. Katru dienu gaismas instalācijas būs apskatāmas no plkst.17.00 līdz 23.00. Festivāls turpina tradīciju sveikt Latviju dzimšanas dienā, vairojot gaismu un dzīvespriecīgu kopības sajūtu, izgaismojot Rīgas ielas un ēkas, parkus, laukumus un pagalmus. 10. Gaismas festivāls "Staro Rīga" iezīmē gaismas ceļu uz Latvijas simtgadi, un šī gada tēma ir "Uz zvaigznēm". Festivālu organizē Rīgas dome un Rīgas domes Kultūras departaments sadarbībā ar vadošajiem Latvijas gaismas un video māksliniekiem, pasākumu organizatoriem un mākslinieku grupām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI