DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. novembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

M. Kučinskis: pārtikas nozare Latvijā ir operatīvi piemērojusi savu produkciju mūsdienu patērētāja prasībām

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis piektdien, 3. novembrī, Indijā, Delī piedalījās starptautiskās pārtikas izstādes “World Food India” atklāšanas ceremonijā, kā arī apmeklēja Latvijas uzņēmēju stendu.

Uzrunājot izstādes dalībniekus, M. Kučinskis norādīja, ka Pārtikas ražošana ir viens no nozīmīgākajiem Latvijas ekonomikas sektoriem. "Šī nozare Latvijā ir operatīvi piemērojusi savu produkciju mūsdienu patērētāja prasībām un gūst pieprasījumu arī eksporta tirgos. Tādēļ piedāvāju apvienot manas valsts labo praksi ar Indijas mērogu," sacīja M. Kučinskis.

Tāpat tika akcentēta mūsdienu globalizācijas tendence, vienlaikus atzīstot, ka globalizācija pati par sevi nav pietiekams nosacījums ekonomikas izaugsmei un sabiedrības labklājībai – uzmanība jāveltī arī pārtikas drošībai, kas visiem cilvēkiem paredzētu fizisku un finansiālu pieeju pietiekamai, drošai un uzturvielām bagātai pārtikai. "Latvija jau attīsta distribūcijas centru Indijas eksportam uz Eiropas Savienības valstīm. Tas būtu jaunais "Dzintara ceļš", kas jau pirms gadu tūkstošiem savienoja Baltijas un Indijas tautas," tā Ministru prezidents.

Izstādes atklāšanā piedalījās arī Indijas premjerministrs Narendra Modi (Narendra Damodardas Modi), kā arī nozaru ministri no Dānijas, Vācijas un Itālijas.

Deli notiekošajā izstādē piedalās uzņēmēji, kuriem ir interese par Indijas tirgu, un kuri vēlas iekļauties Indijas tirdzniecības ķēdēs, kuras atbalstītu Latvijas produktu nonākšanu līdz galapatērētājam, kā arī, lai veiksmīgāk saprastu tirgus specifiku un klientu vēlmes.

M. Kučinskis uzturas darba vizītē Indijā no 2. līdz 6. novembrim un tās laikā viņam paredzētas tikšanās ar Indijas Prezidentu Rāmu Natu Kovindu (Ram Nath Kovind) un Indijas Ministru prezidentu Narendra Modi (Narendra Damodardas Modi).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI