DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. novembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidents: drošības jautājumiem reģionā jāpievērš liela uzmanība

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis trešdien, 1. novembrī, Helsinkos piedalījās Baltijas valstu un Ziemeļvalstu premjerministru tikšanās reizē.

Šajā sanāksmē tika apspriestas tēmas saistībā sadarbību Baltijas un Ziemeļvalstu reģionā, Eiropas Savienības jautājumiem, drošību reģionā, enerģētikas drošību, hibrīdapdraudējuma draudiem, kā arī transatlantiskajām attiecībām un ANO jautājumiem.

Liela nozīme tikšanās laikā tika piešķirta drošības stiprināšanai reģionā. Tika norādīts, ka šovasar ir noslēgusies NATO paplašinātās klātbūtnes spēku izvietošana Baltijas valstīs, tādejādi ieviešot NATO Velsas un Varšavas samitu lēmumus. Tās mērķis ir stiprināt aizsardzības un atturēšanas spējas alianses austrumos. 

Latvijas Ministru prezidents arī akcentēja, ka, diskutējot par drošības jautājumiem, nevar nepievērst uzmanību šogad Krievijas un Baltkrievijas kopīgi rīkotajām militārajām mācībām "ZAPAD-2017". Tās nav skatāmas atrauti no šodienas drošības situācijas kopumā un Krievijas rīcības kopš notikumiem Ukrainā un Krimas aneksijas. "Mācību scenārijs, to apjoms, tvērums, spēku koncentrācija pie NATO robežām, kā arī mācību laikā novērotie hibrīda apdraudējuma elementi liecina, ka Krievija konsekventi turpina mērķtiecīgu politiku," sacīja M. Kučinskis. Tāpat viņš akcentēja, ka nedrīkst novērtēt par zemu hibrīdapdraudējuma iespējas. "Vēlētos atzīmēt sadarbību ar Somiju Eiropas Hibrīddraudu analīzes izcilības centra izveidē. Latvija aktīvi iesaistās centra darbā. Ceram, ka tas sniegs nozīmīgu ieguldījumu hibrīdā apdraudējuma analīzē," tā Ministru prezidents.

Viesojoties Somijā, M. Kučinskis arī pasniedza vienu no augstākajiem Latvijas apbalvojumiem – Atzinības krustu - Somijas Robežsardzes ģenerālleitnantam Jāko Sakari Kaukanenam (Jaakko Sakari Kaukanen) par lielu ieguldījumu drošības stiprināšanā reģionā, it īpaši Latvijā.

Baltijas valstīm un Ziemeļvalstīm ir ļoti līdzīga nostāja daudzos būtiskos jautājumos, kas piešķir īpašu vērtību NB8 formātam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI