DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. novembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents Reformācijas 500. gadadienā: Latvija aktīvi piedalās Eiropas ideju apmaiņu procesā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
“Latvija vienmēr ir bijusi un būs aktīva dalībniece Eiropas ideju apmaiņu procesā,” uzsver Valsts prezidents Raimonds Vējonis, piedaloties Reformācijas 500. gadadienas svinīgajos pasākumos Vācijas pilsētā Vitenbergā, kur otrdien, 31. oktobrī pulcējušies līderi no Eiropas valstīm. Ceremonija notika Vitenbergas Pils baznīcā, kur garīdznieks Mārtiņš Luters 1517. gadā atklāja savas mācības tēzes.

Valsts prezidents norāda, ka Reformācijas svinības ir ļoti nozīmīgs notikums Eiropai un Latvijai, jo Lutera idejas 16. gadsimta pirmajā pusē pārveidoja Eiropu un ļoti ātri sasniedza arī toreizējo Livoniju un Rīgu, kas izmantoja tās, lai attīstītos un nostiprinātos kā tā laika Ziemeļeiropas nozīmīgākā pilsēta.

"Reformācijai bija liela nozīme izglītības veicināšanai latviešu vidū. Tā veicināja latviešu rakstu valodas rašanos, iespieddarbu un zināšanu izplatību, rosināja grāmatu izdošanu un atstāja nozīmīgu ietekmi uz Livonijā dzīvojošo latviešu un igauņu kultūru, neatgriezeniski nostiprināja latviešu valodas lomu," uzsver Raimonds Vējonis.

Savas vizītes laikā Valsts prezidents Vitenbergā tikās ar Vācijas Federālo prezidentu Franku Valteru Šteinmeijeru un pārrunāja Latvijas un Vācijas divpusējās attiecības, kā arī sadarbību Eiropas Savienības un NATO ietvaros.

"Latvijai ir aktīvi jāpiedalās Eiropas Savienības nākotnes veidošanā. Gan Latvijai, gan Vācijai ir svarīgi, lai arī nākotnē Eiropa būtu vērtībās balstīta savienība, kur valda brīvība, demokrātija un likuma vara," uzsver Valsts prezidents.

Tiekoties ar Vācijas Federālo prezidentu, tika pārrunāta arī sadarbība drošības jomā, īpašu uzmanību pievēršot NATO un ES pasākumiem, stājoties pretī hibrīdajiem draudiem.
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI