DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

VARAM pieņem dāvinājumu – nekustamo īpašumu “Antonijas pļava”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) pieņem privātpersonas Intas Grantas dāvinājumu – nekustamo īpašumu “Antonijas pļava” 9984 m2 platībā Jelgavā, dabas liegumā “Lielupes palienes pļavas”. Valdība atbalstīja dāvinājuma piešķiršanu 2017. gada 31.oktobrī.

Zemesgabala apsaimniekošanu nodrošinās Dabas aizsardzības pārvalde.

Dabas liegums "Lielupes palienes pļavas" ir iekļauts Latvijas Eiropas nozīmes aizsargājamo dabas teritoriju Natura 2000 sarakstā. Nekustamajā īpašumā "Antonijas pļava" ir konstatēti īpaši aizsargājami zālāju biotopi, kas ir noteikti kā bioloģiski vērtīgi*. Lai nodrošinātu šādu teritoriju optimālu aizsardzību, dabas lieguma "Lielupes palienes pļavas" dabas aizsardzības plāns paredz regulāru apsaimniekošanu, noganot vai nopļaujot.

Zālāju biotopi Latvijā ir apdraudēti, un pašreizējais zālāju aizsardzības stāvoklis novērtēts kā nelabvēlīgs, tādēļ atbilstoši apsaimniekošanas pasākumi plašākās teritorijās ir atbalstāmi. 

Nekustamais īpašums sastāv no vienas neapbūvētas zemes vienības, kura lietošanas mērķis ir dabas pamatnes, parki, zaļās zonas un citas rekreācijas nozīmes objektu teritorijas. Tas atrodas tieši blakus jau šobrīd VARAM valdījuma esošam nekustamajam īpašumam "Kuģenieki, pļava", kas ietilpst tajā pašā bioloģiski vērtīgo zālāju blokā.

*Atbilstoši dabas aizsardzības plānam un dabas datu pārvaldības sistēmai "OZOLS"

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI