DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Rīgas pilī diskutēs par ideāliem un realitāti bērnu ārpusģimenes aprūpē Latvijā un pasaulē

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Par apgalvojumu, ka bērniem ir jāuzaug ģimenē mūsdienās šaubās retais. Tomēr realitāte atšķiras no ideāla un gadu desmitiem daļa bērnu, kuri zaudē savu bioloģisko vecāku aprūpi, Latvijā turpina pieaugt institūciju sienās. Vai tā ir atbilde uz šo bērnu vajadzībām vai sistēmisks trūkums? Vai bērnu aprūpētāji un lēmumu pieņēmēji izprot bērnu vajadzības? Kā valsts politika var veicināt ģimeniskas aprūpes attīstību Latvijā? Atbildes uz šiem jautājumiem tiks meklētas trešdien, 2017. gada 1. novembrī, Rīgas pilī plkst.10.00 konferencē “Bērna vajadzības – ideāli un realitāte ārpusģimenes aprūpē”.

Pasākuma dalībniekus uzrunās Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone un labklājības ministrs Jānis Reirs.

Ar priekšlasījumu uzstāsies bijušais "sistēmas bērns" Karīna Pētersone. Savukārt ar ārvalstu pieredzi ārpusģimenes aprūpes jomā dalīsies eksperti no Čehijas, Nīderlandes un Lielbritānijas. SOS bērnu ciematu asociācijas direktore Ilze Paleja dalīsies ar asociācijas 20 gadu pieredzi Latvijā, veidojot un atbalstot SOS ģimenes bērniem, kuri zaudējuši vecāku aprūpi, bet  Labklājības ministrijas pārstāvis un Rīgas plānošanas reģiona pārstāvis sniegs savu redzējumu par deinstitucionalizācijas projektu un tā ieviešanu Latvijā.

Konferencē piedalīsies bērnu ārpusģimenes aprūpes jomas profesionāļi un lēmumu pieņēmēji – Saeimas un pašvaldību deputāti, valsts pārvaldes pārstāvji, pašvaldību sociālo dienestu un bāriņtiesu vadītāji, ārpusģimenes aprūpes iestāžu vadītāji, kā arī citu aprūpes formu speciālisti un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Konferenci organizē Valsts prezidenta kanceleja sadarbībā ar Latvijas SOS Bērnu ciematu asociāciju. Diskusijai tiešraidē varēs sekot Valsts prezidenta kancelejas mājas lapā, kā arī SOS Bērnu ciematu asociācijas facebook kontā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI