DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

“Jurista Vārds” aicina uz lasītāju un autoru forumu!

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
7. novembrī iznāks žurnāla “Jurista Vārds” 1000. numurs. Šim notikumam par godu žurnāla redakcija rīko lasītāju un autoru forumu „Latvijas tiesiskās sistēmas izaicinājumi uz valsts otrās simtgades sliekšņa”.

Forums norisināsies šā gada 10. novembrī Latvijas Universitātes Lielajā aulā. Aicināti visi interesenti!

Atzīmējot žurnāla 1000. laidiena iznākšanu redakcija vēlas pulcēt žurnāla autorus un lasītājus uz tikšanos, lai klātienē turpinātu diskusijas, kas ikdienā norit žurnāla lappusēs.

Diskusija šoreiz tiks veltīta iespējami plašam skatījumam uz Latvijas tiesiskās sistēmas perspektīvām mūsu valsts otrajā simtgadē. Augsni šādai domu apmaiņai, jācer, sagatavos arī žurnāla jubilejas laidiens, kurā plašs lietpratēju loks aplūkos Latvijas tiesiskās sistēmas pašreizējo stāvokli.

"Jurista Vārda" autoru un lasītāju forumam izvēlēti trīs tēmu loki, kas šobrīd šķiet sevišķi aktuāli:

  • tiesiskās sistēmas efektivitāte un nākotnes ideālā tiesu sistēma;
  • tieslietu un ekonomikas mijiedarbība;
  • jurista izglītība un jurista darbs digitālajā laikmetā.

Uz diskusijām šo trīs sesiju ietvaros tiks aicināti konkrēto tēmu lietpratēji, turklāt tie būs eksperti ne tikai no tieslietu, bet arī citām nozarēm.

"Jurista Vārda" redakcija pauž cerību, ka šāds pasākums 2017. gada nogalē būs vērtīgs ievads Latvijas valsts simtgadei, ko svinēsim nākamgad un kuru sagaidot būtu svarīgi ne vien priecāties par šo ārkārtīgi nozīmīgo Latvijas tautas sasniegumu, bet arī kopīgi censties formulēt uzdevumus un nepieciešamo ieguldījumu Latvijas kā demokrātiskās un tiesiskas valsts nākotnes nodrošināšanai.

"Jurista Vārdu" izdod un portālu www.juristavards.lv uztur oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis", kas sabiedrībai nodrošina arī vietnes www.vestnesis.lv, www.likumi.lv un www.LVportals.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI