24. oktobrī, 2017
TĒMA: Drošība

Konkursa „Esi drošs – neesi pārdrošs” finālā cīnīsies par titulu “Visdrošākā klase – 2017”

Ceturtdien, 26.oktobrī notiks Iekšlietu ministrijas un sadarbības partneru organizētā konkursa 7.- 8.klašu skolēniem “Esi drošs – neesi pārdrošs” fināls. Tajā komandas sacentīsies ar savām zināšanām drošības jautājumos - cīnīsies par titulu “Visdrošākā klase – 2017” un apmeklējumu Līvu Akvaparkā. Fināla sacensības notiks plkst. 10.00 – 14.00 A/S “Latvijas Gāze” telpās, Vagonu ielā 20, Rīgā. Savukārt uzvarētāju apbalvošana notiks plkst. 13.00.

Finālā iekļuvušās komandas:

Rīgas 15.vidusskolas komanda "Multivitamīni"
Aglonas internātvidusskolas komanda "Šokolāde"
Daugavpils 12.vidusskolas 8. klases komanda "Ērglēni"
Skrundas vidusskolas 7. klases komanda "Teletūbiji"
Vaboles vidusskolas komanda "MMŽ.LV"
Pelēču pamatskolas 8. klases komanda "Pelēču veiklie"
Daugavpils 12. vidusskolas 7. klases komanda "Rosīgie"
Talsu Kristīgā vidusskolas komanda "NEdegPUNKTS"
Ciblas vidusskolas komanda "Ašie Minioni"
Aglonas vidusskolas 8. klases komanda "Superdrošie"

Jāatgādina, ka 1.atlases kārtā piedalījās rekordliels dalībnieku skaits - 133 komandas no visas Latvijas, kuras elektroniski atbildēja uz dažādiem ar drošību un pareizu rīcību ārkārtas situācijās saistītiem jautājumiem. Katrai pusfinālā iekļuvušajai komandai bija jāsagatavo priekšnesums par tēmu "Esi drošs – neesi pārdrošs". Konkursa žūrija ar pusfinālistiem tikās 13. oktobrī Iekšlietu ministrijā, kad tika noskaidrotas desmit zinošākās komandas, kuras tālāk sacentīsies konkursa finālā.

Iekšlietu ministrija sadarbībā ar Līvu Akvaparku, A/S "Latvijas Gāze", A/S "Sadales tīkls", Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Valsts policiju un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu rīko informatīvi izglītojošu konkursu "Esi drošs – neesi pārdrošs" Latvijas skolu 7.-8. klašu skolēniem.

Konkursa mērķis ir nostiprināt skolēnu pamatzināšanas un veicināt viņu izpratni par drošību ikdienā un rīcību ārkārtas  situācijās, kā arī pievērst uzmanību problemātikai, kas skar skolēnu izglītošanu ar drošību saistītiem jautājumiem.

Fotogrāfijas no konkursa pusfināla atrodamas projekta "Esi drošs – neesi pārdrošs" Facebook kontā.