DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: Augstākajai tiesai ir jābūt paraugam citām tiesām un visai juristu sabiedrībai

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
“Augstākajai tiesai ar savu piemēru un darbu, prasīgumu pret sevi un citiem jāstiprina tiesiskums un likuma vara mūsu valstī un jābūt paraugam citām tiesām un visai juristu sabiedrībai,” uzsvēra Raimonds Vējonis, pirmdien, 2017. gada 23. oktobrī, apmeklējot Latvijas Republikas Augstāko tiesu.

Tiekoties ar Augstākās tiesas vadību un darbiniekiem, Valsts prezidents norādīja, ka stipra tiesu vara un stipra Augstākā tiesa ir stipras valsts pamats, jo bez stipras tiesu varas nebūs nodrošināts tiesiskums.

Sarunas laikā Valsts prezidents atzina, ka sabiedrībai pamatoti ir daudz jautājumu par tiesu sistēmas darba kvalitāti, ar ko savā darbā saskaras arī Augstākā tiesa. Lielais pārsūdzību skaits liecina, ka sabiedrība neuzticas rajona vai pilsētas un apgabaltiesu lemtajam, tādēļ ir jāmeklē veidi, kā sekmēt sabiedrības uzticēšanos pirmās instances vai apelācijas instances lemtajam, tostarp vairāk skaidrojot tiesu darbu.

Raimonds Vējonis atzina, ka ir jāceļ tiesneša profesijas prestižs, jo tikai tad tiesu sistēma būs stipra, ja tiesneša karjeru izvēlēsies labākie speciālisti. Tiesnešiem nepieciešams visu laiku profesionāli pilnveidoties, būt atvērtiem pārmaiņām un jaunām zināšanām. Valsts prezidents atzīmēja arī nepieciešamību stiprināt tiesu darbinieku kapacitāti un tiesnešiem vairāk skaidrot savus lēmumus sabiedrībai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI