DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Parlamentārā sekretāre Z. Kalniņa-Lukaševica: Viens no svarīgākajiem digitālā laikmeta elementiem ir mediju plurālisma saglabāšana

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
21. oktobrī parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica uzstājās ar ievadrunu Eiropas koledžas (College of Europe) rīkotajā konferencē par Eiropas nākotni "Re-Inventing Europe" Brigē, Beļģijā. Konference pulcēja augsta līmeņa jaunās paaudzes pārstāvjus, lai diskutētu par aktuāliem ES jautājumiem šī gada izvēlētās tēmas "Politika un sabiedrība digitālajā laikmetā" kontekstā. Parlamentārā sekretāre dalījās skatījumā par digitālā laikmeta izaicinājumiem, populismu un mediju plurālismu.

Lai apturētu populisma vilni ES, ir jāpaveic konkrēti darbi, mazinot sociālekonomiskās atšķirības starp ES valstīm un reģioniem, tāpat arī jāstrādā, lai arī stiprinātu ES vienoto tirgu un konverģenci Eirozonas valstu starpā, akcentēja Z. Kalniņa-Lukaševica. 

Runājot par ES nākotni, parlamentārā sekretāre uzsvēra: "Mēs nedrīkstam ignorēt trūkumus ES politikas jomās un izteikto kritiku, mums tā ir jāuzklausa un jāpiedāvā risinājums ne tikai vārdos, bet arī darbos." Tāpat Z. Kalniņa-Lukaševica klausītājiem atklāja Latvijas pieeju ES un ES nākotnei - koncentrēties uz to Eiropas Savienībā, kas mūs vieno, nevis uz to, kas mūs šķeļ.

Pievēršoties vienai no vadošajām konferences tēmām - digitālajam laikmetam, un ņemot vērā, ka digitālajām tehnoloģijām ir aizvien lielāka nozīme ES ekonomikā un sabiedrībā, parlamentārā  sekretāre akcentēja šobrīd ES dienas kārtībā esošās inovatīvas digitālās ekonomikas attstībai no vienas puses un kiberdrošības stiprināšanai no otras puses. Z. Kalniņa-Lukaševica arī iepazīstināja konferences dalībniekus ar Latviju kā valsti, kas iet kopsolī ar digitālo laikmetu un spēj pielāgoties jaunajai realitātei. 

Ņemot vērā digitālo iespēju radītās izmaiņas informācijas pieejamībā un uzticamībā, Zanda Kalniņa-Lukaševica rosināja: "Ir jāsniedz atbalsts iniciatīvām, kas veicinātu kritisko domāšanu un spēju izvērtēt informāciju." Parlamentārā sekretāre sacīja: "Viens no svarīgākajiem digitālā laikmeta elementiem ir mediju plurālisma saglabāšana."

Šogad kā Eiropas koledžas organizetās konferences tēma tika izvēlēta "Politika un sabiedrība digitālajā laikmetā". Saistībā ar to konferencē tika diskutēts par hibrīddraudiem, kiberkaru, datu lomu, rodot risinājumus Eiropas attīstības politikā, kā arī sakarību starp nevienlīdzību un populismu, ņemot vērā, ka Eiropas projekts šobrīd atrodas krustcelēs. Eiropas Savienībai izaicinājumu met Apvienotās Karalistes izstāšanās no ES, migrācijas krīze, populisma tendences un pieaugošs eiroskepticisms, tādēļ konferencē diskutēja par skatījumu uz šiem izaicinājumiem. Konferences patrons ir bijušais Eiropadomes priekšsēdētājs Hermans Van Rompejs (Herman Van Rompuy).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI