DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvijas karavīri ASV piedalās gaisa atbalsta kontrolieru kvalifikācijas uzturēšanas un sertifikācijas mācībās

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 16.oktobra līdz 3.novembrim ASV norisinās gaisa atbalsta kontrolieru (JTAC) kvalifikācijas uzturēšanas un sertifikācijas mācībās “Bold Quest 2017”, kurās piedalās arī Latvijas karavīri.

Militārās mācības "Bold Quest" ir ikgadējas ASV bruņoto spēku plaša spektra kaujas spēju novērtējuma mācības, kuru laikā Latvijas Bruņoto spēku gaisa atbalsta kontrolieri veic dotos uzdevumus, sazinoties ar lidmašīnām un koordinējot tuvā gaisa atbalstu.

Gaisa atbalsta kontrolieri ir vienas no augsta līmeņa spējām, ko Latvijas Bruņotie spēki attīstījuši, pateicoties partnerībai ar Mičiganas Nacionālo Gvardi. Gaisa atbalsta kontrolieris no priekšējām līnijām koordinē un tieši vada tuvo gaisa atbalstu un cita veida gaisa atbalsta operācijās. Tuvais gaisa atbalsts ietver gan lidmašīnu, gan helikopteru gaisa operācijas pret ienaidnieka objektiem tuvā distancē no pašu karaspēka vienībām.

Jau kopš 1992.gada Nacionālie bruņotie spēki cieši sadarbojas ar Mičiganas pavalsts Nacionālo gvardi, organizējot militāro apmācību procesu karavīriem, kopīgas militārās mācības un īstenojot citus sadarbības projektus.

Jau ziņots, ka no 27. jūlija līdz 14.augustam vairāk nekā 70 Nacionālo bruņoto spēku karavīri un zemessargi piedalījās Mičiganas Nacionālās Gvardes organizētajās apvienotajās sauszemes un gaisa spēku mācībās "Northern Strike 2017", kas norisinājās ASV, Mičiganas štatā Greilingas un Alpenas poligonos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI