DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs uzsver Latvijas un Vjetnamas ekonomiskās sadarbības potenciālu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
20. oktobrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Vjetnamas viceprezidenti Thingokthiņu Danu (Dang Thi Ngoc Thinh), kura apmeklē Latviju darba vizītē. Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja Latvijas un Vjetnamas divpusējās attiecības, uzsverot regulāra politiskā dialoga un vizīšu nozīmi, kā arī apliecināja vēlmi paplašināt ekonomisko sadarbību. E. Rinkēvičs uzsvēra, ka vizītes laikā parakstītais līgums par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem veicinās divpusējās ekonomiskās attiecības un sekmēs abu valstu uzņēmēju kontaktus.

Sarunu turpinājumā ārlietu ministrs aicināja aktivizēt sadarbību migrācijas jomā un veidot sadarbību starp abu valstu attiecīgajiem dienestiem. Tika pārrunāta arī Latvijas un Vjetnamas sadarbība starptautiskajās organizācijās. Ārlietu ministrs aicināja Vjetnamas pusi atbalstīt Latviju ANO Drošības padomes vēlēšanās.

Pārrunājot Eiropas Savienības un Vjetnamas attiecības, E. Rinkēvičs atzinīgi vērtēja ES-Vjetnamas Brīvās tirdzniecības līguma sarunu noslēgumu un pauda pārliecību, ka līguma stāšanās spēkā 2018. gadā aktivizēs arī Latvijas-Vjetnamas divpusējo ekonomisko sadarbību.

Vizītē tika parakstīts līgums par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem. No Latvijas puses līgumu parakstīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, no Vjetnamas puses – Vjetnamas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Latvijā Doana Thi Fiona Zuna (Doan Thi Phuong Dung).

Vjetnamas viceprezidente darba vizītē uzturas no 19. līdz 22. oktobrim. Tās laikā viņa tikās arī ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni un Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci, kā arī apmeklēja Rīgas Tehnisko universitāti, Latvijas Nacionālo mākslas muzeju un tikās ar vjetnamiešu kopienu Latvijā.

Uzziņai

Latvijas un Vjetnamas diplomātiskās attiecības tika nodibinātas 1992. gada 12. februārī. Vjetnama atzina Latvijas neatkarību 1991. gada 9. septembrī.

Vjetnamas vēstniece Doana Thi Fiona Zuna rezidē Stokholmā, savukārt Latvijas vēstnieka Māra Selgas rezidences vieta ir Ķīnā.

Iepriekšējā augsta līmeņa vizīte Latvijā notika 1995. gadā, kad darba vizītē bija ieradies Vjetnamas premjerministra vietnieks Nguens Haņs (Nguyen Han).

Vjetnama ir lielākais Latvijas tirdzniecības partneris Dienvidaustrumāzijā, kopējais preču tirdzniecības apmērs 2017. gada 1. pusgadā 60,85 milj. EUR. Salīdzinājumā ar 2016. gada 1. pusgadu eksports audzis par 85%, savukārt imports palielinājies par 15%.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI