DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Parlamentārā sekretāre piedalīsies konferencē par ES nākotni Brigē

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
21. oktobrī parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica piedalīsies Eiropas nākotnei veltītā konferencē "Re-Inventing Europe", kas notiks Eiropas koledžā (College of Europe) Brigē, Beļģijā. Z. Kalniņa-Lukaševica ir aicināta uzstāties ar ievadrunu konferences atklāšanā.

Šogad kā konferences tēma ir izvēlēta "Politika un sabiedrība digitālajā laikmetā". Šīs tēmas ietvaros konferencē tiks diskutēts par hibrīddraudiem, kiberkaru, datu lomu, rodot risinājumus Eiropas attīstības politikā, kā arī sakarību starp nevienlīdzību un populismu, ņemot vērā, ka Eiropas projekts šobrīd atrodas krustcelēs. Eiropas Savienībai izaicinājumu met Apvienotās Karalistes izstāšanās no ES, migrācijas krīze, populisma tendences un pieaugošs eiroskepticisms, tādēļ konferencē diskutēs par skatījumu uz šiem izaicinājumiem.

Pasākums pulcēs augsta līmeņa jaunās paaudzes pārstāvjus, veidojot saikni starp esošajiem un topošajiem līderiem. Tajā paredzētas divas galvenās ievadrunas un četras paneļdiskusijas.

Konferenci 2013. gadā aizsāka Eiropas koledžas studenti, lai diskutētu par izaicinājumiem, ar ko saskaras Eiropa. Konferences patrons ir bijušais Eiropadomes priekšsēdētājs Hermans Van Rompejs (Herman Van Rompuy).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI