DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijas komandai WorldSkills 2017 konkursā trīs medaļas par izcilību

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Abū Dabī, Apvienotajos Arābu Emirātos, ceturtdien, 19. oktobrī, noslēdzās pasaulē lielākais un prestižākais jauno profesionāļu meistarības konkurss WorldSkills 2017, kurā medaļas par izcilību ieguva trīs Latvijas komandas konkursanti.

Par izcilu sniegumu konkursā medaļas saņēma skatlogu noformētāja Linda Vilka no Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas, elektrisko instalāciju tehniķis Andis Lācis no Rīgas Valsts tehnikuma un grafiskā dizainere Katrīna Elizabete Sīle no Rīgas Valsts tehnikuma, kura par labāko sniegumu valsts komandā ieguva  arī titulu  Best of Nation.

Ekselences balvas saņēma konkursanti, kuri 799 punktu vērtējuma skalā ieguvuši vismaz 700. Valstu kopvērtējumā Latvijai ir 25. labākais komandas rezultāts, atstājot aiz sevis tādas valstis kā Somija, Vācija, Ungārija, Nīderlande, Horvātija, Īrija, Beļģija, Zviedrija, Norvēģija u.c.

Dita Traidās, Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) direktore: "Latvijas komandas labie rezultāti pārsteidz katru gadu, un tie liecina par augstu profesionālās izglītības un prasmju izcilības līmeni jauniešu vidū. WorldSkills organizācija turpina paplašināties, un tajā ir pārstāvētas 77 dalībvalstis. Arī konkurss WorldSkills strauji attīstās, un darba uzdevumi un vērtēšana ar katru konkursu kļūst arvien sarežģītāka, un konkurence konkursantu vidū arvien sīvāka."

Kā atzīst D. Traidās, konkurss ir liels izaicinājums ne tikai konkursantiem, ekspertiem un visai delegācijai kopumā, bet arī organizācijai, kas savā valstī uzņem šo grandiozo pasākumu un nodrošina ar visu nepieciešamo, lai konkurss noritētu veiksmīgi. "Jo vairāk nepilnību organizatoriskajā pusē, jo lielāks darbs ekspertiem un psiholoģiskā slodze konkursantiem. Neskatoties uz to, Latvija ir pierādījusi, ka tās komandā ir ne tikai izcili profesionāļi, bet arī spēcīgas personības, kas spēj pielāgoties saspringtām konkursa situācijām un strādāt paaugstināta stresa apstākļos," secina D. Traidās.

Konkursa laikā notika arī starptautiskās organizācijas WorldSkills Europe prezidenta vēlēšanas, kurās dalībvalstis vienbalsīgi par prezidenti nākamajiem četriem gadiem ievēlēja Latvijas pārstāvi - VIAA direktori D. Traidās. Viņa ir kļuvusi par organizācijas vēsturē pirmo sievieti šajā augstajā amatā. Līdz šim D. Traidās bija WorldSkills Europe valdes locekle.

WorldSkills 2017 konkurss ir uzskatāms par līdz šim vērienīgāko tā pastāvēšanas vēsturē. Tas pirmo reizi norisinājās Tuvajos Austrumos, Abū Dabī, Apvienotajos Arābu Emirātos no 14. līdz 19. oktobrim. Četru dienu garumā astoņi jaunieši no Latvijas tajā prezentēja savas prasmes 1300 dalībnieku konkurencē. 

WorldSkills jauno profesionāļu konkurss notiek katru otro gadu un mijas ar Eiropas mēroga profesionālās meistarības konkursu EuroSkills. Latvijas komanda WorldSkills pirmo reizi piedalījās 2011. gadā. Pašlaik WorldSkills International organizācijā ir 77 dalībvalstis no visas pasaules. Katru dalībvalsti organizācijā pārstāv tikai viena valsts deleģēta institūcija, un Latvijā tā ir VIAA.

Konkursa norises, atklāšanas un noslēguma ceremonijas fotogalerija ir atrodama šeit. Vairāk par konkursu var uzzināt SkillsLatvia  Facebook kontā un VIAA mājaslapas sadaļā WorldSkills.

Latvijas komandas dalība konkursā WorldSkills 2017 notiek projekta "Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs" ietvaros, ko finansē Eiropas Sociālais fonds un līdzfinansē Latvijas valsts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI