DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bruņoto spēku komandieris tiekas ar ASV armijas Speciālo operāciju pavēlniecības komandieri

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Aizsardzības ministrija

Šodien, 19.oktobrī, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš tikās ar ASV armijas Speciālo operāciju pavēlniecības komandieri ģenerālleitnantu Kenetu E. Tovo, lai pārrunātu reģionālās drošības aktualitātes, ASV sniegto atbalstu Latvijai operācijas “Atlantic Resolve” ietvaros, kā arī Latvijas un ASV karavīru sadarbību militārajās mācībās un kopīgos treniņos.

"Speciālo operāciju spējas Latvijas Bruņotajos spēkos ir sasniegušas ļoti augstu kvalitāti, un tas lielā mērā ir paveikts, pateicoties lieliskajai sadarbībai ar ASV sabiedrotajiem. Šodienas izaicinājumi liek mums vēl vairāk intensificēt speciālo spēju attīstību un padziļināt sadarbību ar ASV. Augsti kvalificēti ASV speciālisti ar lielu pieredzi krīzes rajonos sniedz būtisku pienesumu Nacionālo bruņoto spēku operacionālo spēju izaugsmē. Arī Latvijas karavīri dalās ar savu pieredzi un mākslu uzdevumu izpildē, tāpēc ieguvēji esam visi kopā," paužot gandarījumu, uzsver ģenerālleitnants L. Kalniņš.

"Latvija ir uzticama NATO dalībvalsts un ir nozīmīgs ASV sabiedrotais. Mūsu karavīri plecu pie pleca kopā ir dienējuši kaujas operācijās Afganistānā un Irākā. Pastāvīga ASV speciālo operāciju spēku klātbūtne Latvijā un Baltijas valstīs kopš 2014.gada ir ciešs apliecinājums mūsu apņēmībai atturēt jebkāda veida agresiju pret mūsu sabiedrotajiem un Aliansi," norāda ģenerālleitnants K.E.Tovo.

Šogad Latvijas Speciālo uzdevumu vienībai apritēja 25 gadi. Speciālo uzdevumu vienība dibināta 1991.gada 19.septembrī un ir īpaši organizēta, ekipēta un apmācīta Nacionālo bruņoto spēku vienība speciālo operāciju veikšanai. Vienības devīze ir "Drošais uzvar", simbolizējot to, ka uzvar tas, kurš ir drošs par savām spējām un saviem cīņu biedriem. Kaujinieka simbols ir zaļā berete.

Kopš šogad veiktajām izmaiņām Nacionālo bruņoto spēku struktūrā, Speciālo uzdevumu vienība  atrodas Speciālo operāciju pavēlniecības sastāvā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI