DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: Latvijai un Vjetnamai ir neizmantots potenciāls ekonomiskai sadarbībai

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts prezidents Raimonds Vējonis ceturtdien, 2017. gada 19. oktobrī, tikās ar Vjetnamas Sociālistiskās Republikas viceprezidenti Danu Thingokthiņu (Dang Thi Ngoc Thinh).

Tikšanās laikā Valsts prezidents pozitīvi novērtēja valstu politisko dialogu un atzina, ka nepieciešams turpināt darbu, lai aktivizētu politiskās konsultācijas, uzņēmēju delegāciju apmaiņu, kā arī migrācijas ekspertu dialogu.

"Latvijas un Vjetnamas ekonomiskajai sadarbībai vēl ir neizmantots potenciāls. Sagaidāms, ka šodien parakstītā starpvalstu divpusējā vienošanās par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu kalpos par vēl vienu aspektu šīs sadarbības sekmēšanai," atzina Raimonds Vējonis.

Vjetnamas viceprezidente norādīja, ka Vjetnama vēlas ciešāku sadarbību ar Latviju izglītības jomā, jo Latvijas kvalitatīvā izglītības sistēma piesaista vjetnamiešu studentus. Vjetnamu interesē arī Latvijas pieredze un apmācības eksplozīvu materiālu neitralizēšanā, kā arī ciešāka sadarbība aviācijas jomā.

Abas amatpersonas bija vienisprātis, ka ir potenciāls attīstīt aktīvāku tūrisma plūsmu starp Latviju un Vjetnamu.

Piektdien, 20. oktobrī, Vjetnamas viceprezidente darba vizītes Latvijā ietvaros tiksies ar Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci un ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču. Vizītes laikā paredzēts arī Rīgas Tehniskās universitātes un uzņēmuma "Madara Cosmetics" apmeklējums, kā arī viesošanās Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā un Rundāles pilī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI