DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Atklāta eksporta izcilnieku digitālā platforma

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
19. oktobrī Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa–Lukaševica Eksporta izcilības forumā piedalījās Latvijas eksporta digitālās platformas atklāšanā. Digitālā platforma, kas izveidota ar Ārlietu ministrijas atbalstu, interaktīvā veidā stāstīs par 100 veiksmīgiem eksporta uzņēmumiem, to klātbūtni un sasniegumiem pasaules tirgos.

"Šī ir nozīmīga iniciatīva ar lielu potenciālu, iespēja dinamiskai uzņēmēju un valsts sektora sadarbībai," platformas atklāšanas prezentācijā sacīja Z. Kalniņa-Lukaševica. "Es ceru, ka digitālā platforma būs dzīvs un augošs formāts. Mēs noteikti nevēlamies apstāties pie sasniegtā un esam atvērti jaunu ideju iedzīvināšanai. Domāju, ka nākotnē šī platforma varētu turpināt attīstīties, lai stāstītu par Latvijas uzņēmumu eksporta spēku un panākumiem," akcentēja parlamentārā sekretāre.

Uzrunājot klātesošos, parlamentārā sekretāre atzina: "Man ir patiess prieks, ka starp uzņēmumiem, kurus varam iepazīt jaunajā digitālo dārgumu krātuvē, mēs sastopam gan eksporta smagsvarus, kuru panākumi ārvalstu tirgos auguši kopā ar Latviju pēc tās neatkarības atjaunošanas, gan arī uzņēmumus, kuri savu vietu sarakstā izcīnījuši, pateicoties straujai izaugsmei pēdējo gadu laikā."

Šodien atklātā eksporta digitālā platforma tapusi kā Ārlietu ministrijas Latvijas valsts simtgades publiskās diplomātijas programmas projekts. Latvijas valsts simtgades publiskās diplomātijas programma tiek veidota, lai sniegtu ievērojamu ieguldījumu Latvijas ārpolitikas prioritārajos virzienos – valsts ekonomiskajā izaugsmē un drošības stiprināšanā.

"Simtgade ir lieliska iespēja piesaistīt mūsu ārvalstu partneru uzmanību Latvijas sasniegumiem un veicināt turpmāko sadarbību konkrētos projektos – ekonomikā, kultūrā, izglītībā un zinātnē," sacīja Z. Kalniņa-Lukaševica.

Sākotnēji platformā būs pieejamas 70 uzņēmumu vizualizācijas, kuri savus "Rising Stars" un "The Red Jackets" titulus saņēmuši iepriekšējos gados. Tuvākajā nākotnē platformai pievienosies vēl 30 šodien apbalvoto laureātu vārdi.

Eksporta izcilības forumā šodien tiek apbalvoti 20 Latvijas izcilākie eksporta zīmoli un 10 uzlecošās eksporta zvaigznes. Forumu organizē biedrība "The Red Jackets", domubiedru kustība, kas apvieno partnerus no valsts, nevalstiskā un privātā sektora. Biedrības mērķis ir meklēt, izcelt un apbalvot Latvijas izcilākos eksporta zīmolus, kuri veiksmīgi iekarojuši ārvalstu tirgus un nes Latvijas vārdu pasaulē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI