DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents Brīvības pieminekļa atklāšanā pēc rekonstrukcijas aicina ikvienu celt pieminekli Latvijai ar savu darbu un zināšanām

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
“Gribu aicināt ikvienu no mums celt savu pieminekli Latvijai. Varam to izdarīt ar savām zināšanām, savu ikdienas darbu,” aicināja Valsts prezidents Raimonds Vējonis, ceturtdien, 19. oktobrī, svinīgajā ceremonijā par godu Brīvības pieminekļa atklāšanai pēc rekonstrukcijas. “Mūsu zināšanas, mūsu cilvēku sasniegumi, mūsu ikdienas darbs ir stipras valsts, stipras sabiedrības pamats. Tā būs mūsu dāvana Latvijas simtgadē,” teica Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents uzsvēra, ka Brīvības piemineklis ir neatkarīgas Latvijas un mūsu tautas brīvības simbols. Viņš norādīja, ka ir atlicis mēnesis, līdz atzīmēsim mūsu valsts dibināšanas 99. gadadienu un ieiesim Latvijas simtgades gadā, tādēļ ir svarīgi, ka tiek saposti valsts simboli.

"Brīvības pieminekļa vēsture īpaši spilgti apliecina, cik liela nozīme ir iepriekšējo paaudžu atstātajam mantojumam, kas simbolizē tautai mūžīgi svarīgas vērtības, kas turpina dot cerību arī grūtos brīžos. Tādēļ Brīvības piemineklis nezaudēja savu nozīmi ar drūmajos okupācijas gados."

"Tā nozīmi nebija iespējams noslīcināt auto satiksmes straumē, kas toreiz šeit plūda garām, vai nebeidzamajos stāstos, kas tika veidoti, lai mēs domātu, ka šis piemineklis ir celts, lai slavinātu okupācijas režīmu. "Tēvzemei un brīvībai" – šie divi vārdi bija Latvijas cilvēku, mūsu viesu acu priekšā un neļāva aizmirst par brīvu un neatkarīgu Latviju. Tie iedvesmoja nesamierināties un, tiklīdz radās pirmā iespēja, arī atjaunot mūsu valsts brīvību," teica Valsts prezidents.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI