DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes

Sabiedrība Centriskai Politikai paraksta sadarbības līgumu ar Latvijas Reģionu apvienību

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sabiedrība Centriskai Politikai (SCP) un Latvijas Reģionu apvienība (LRA) parakstīja sadarbības līgumu, kas paredz SCP startu nākamā gada Saeimas vēlēšanās vienotā sarakstā ar LRA.

Pēdējā laika politiskie notikumi noveduši pie sadrumstalotības politiskajā spektrā. SCP un LRA ir kopīga izpratne par nepieciešamību apvienot spēkus, lai izveidotu spēcīgu un modernu politisko piedāvājumu Latvijas iedzīvotājiem. SCP biedru pieredze, kompetence politikā, kā arī politiskajai videi jaunu cilvēku, nozaru profesionāļu, iesaiste, un LRA spēks reģionos - tas ļaus SCP un LRA veidot jauna līmeņa piedāvājumu un dinamiku Latvijas politiskajā vidē.

LRA un SCP slēgtais sadarbības līgums paredz kandidēšanu vienotā saraksta 13.Saeimas vēlēšanās, kā arī kopīgu darbu pie jauna politiskā piedāvājuma izstrādes kontekstā ar nākamo politisko ciklu. Tāpat līgums paredz SCP pārstāvību LRA vadības institūcijās, kā arī savstarpēju koordināciju un kopīgu politisko iniciatīvu izstrādi un virzīšanu Saeimā.

Edvards Smiltēns, SCP valdes priekšsēdētājs: "Atsevišķas politiskās kustības publiskajā telpā aktīvi sākušas runāt par nepieciešamību apvienot politiķus kopīgā sarakstā. SCP un LRA to jau ir paveikušas, noslēdzot konkrētu sadarbības līgumu un veidojot LRA par spēcīgu, stabilu un prognozējamu politisko spēku, kas apvieno līdzīgi domājošus politiķus, lai panākt kvalitatīvas pārmaiņas Latvijas politikā pēc 13.Saeimas vēlēšanām."

Šobrīd LRA ir otrs spēcīgākais politiskais spēks Latvijas reģionos, kas apvieno 233 pašvaldību deputātus un ir pārstāvēts 59 pašvaldībās. "Tas dod stabilu pamatu apvienībai kļūt par "gravitācijas centru" centriski domājošiem politiķiem, kuru mērķis ir panākt pārmaiņas Latvijas politikā" uzsver Edvards Smiltēns.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI