DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Dzintars Rasnačs Azerbaidžānā apspriež reformu īstenošanu tieslietu jomā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Trešdien, 18.oktobrī, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs uzsāka darba vizīti Baku, lai kopā ar Azerbaidžānas amatpersonām apspriestu turpmākās sadarbības attīstību un reformu īstenošanu tieslietu jomā.

Pirmajā vizītes dienā Dzintars Rasnačs tikās ar Azerbaidžānas tieslietu ministru Fikratu Mammadovu (Fikrat Mammadov) un Augstākās tiesas priekšsēdētāju Ramizu Rzajevu (Ramiz Rzayev). Godinot Azerbaidžānas Neatkarības dienu 18.oktobrī, tieslietu ministrs nolika vainagus Goda alejā un Šahīdu alejā Baku centrā.

Ar Azerbaidžānas amatpersonām Dzintars Rasnačs apsprieda reformu īstenošanu tieslietu sistēmā un turpmāko abu valstu sadarbību tieslietu jomā. Īpaša uzmanība sarunās tika veltīta galvenajiem sadarbības virzieniem, lai īstenotu Saprašanās memorandu par sadarbību starp Latvijas un Azerbaidžānas Tieslietu ministrijām. Saprašanās memorands paredz informācijas un pieredzes apmaiņu tiesu darba efektivitātes paaugstināšanā, tiesnešu un tieslietu speciālistu apmācībā, e-tiesiskuma sekmēšanā, mediācijas attīstībā, kā arī probācijas un penitenciārās sistēmas attīstībā.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs atzina, ka Latvijas un Azerbaidžānas divpusējās attiecības ir nozīmīgas ES Austrumu partnerības ietvarā. Latvija ir gatava nodot Azerbaidžānai savu reformu pieredzi tieslietu jomā, kā arī pārņemt tās pozitīvo pieredzi tiesu sistēmas attīstībā, uzsvēra ministrs.

Lai apspriestu īstenotās reformas tieslietu sistēmā, Latvijas delegācija apmeklēs arī vairākas jaunās reģionālās tiesas, kā arī iepazīsies ar penitenciārā dienesta un tiesu izpildītāju darbu.

Uz Azerbaidžānu Latvijas delegācija ir devusies atbildes vizītē. Azerbaidžānas tieslietu ministrs Fikrats Mammadovs apmeklēja Rīgu šogad septembrī, kad tika parakstīts Saprašanās memorands par sadarbību starp Latvijas un Azerbaidžānas Tieslietu ministrijām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI