17. oktobrī, 2017
TĒMA: Ekonomika

EM iesniedz pieteikumu Valsts policijā par ST un Rīgas Enerģija rīcību

Saistībā ar televīzijas kanālā TV3 2017. gada 15.oktobrī raidījumā “Nekā Personīga” izskanējušo informāciju par vairākiem uzņēmumiem, kas varētu būt krāpušies ar atļaujām elektroenerģijas ražošanai obligātajā iepirkumā, otrdien, š.g. 17.oktobrī Ekonomikas ministrija iesniedza pieteikumu Valsts policijai ar lūgumu uzsākt kriminālprocesu pret AS “Sadales tīkls” un SIA “Rīgas Enerģija” par iespējami notikušu noziedzīgu nodarījumu.

Saskaņā ar izsniegto atļauju SIA "Rīgas Enerģija" līdz 2017. gada 5.oktobrim bija jāuzsāk elektroenerģijas ražošana koģenerācijā. Lai pārliecinātos, ka stacija ir uzsākusi elektroenerģijas ražošanu koģenerācijā, ir jābūt sistēmas operatora, t.i. AS "Sadales tīkls", parakstītam aktam par elektrostacijas atzīšanu kā derīgu paralēlam darbam ar sistēmu un atļaujai par elektrostacijas pieslēgšanu sistēmai AS "Sadales tīkls" uz pārbaudes laiku ne mazāku kā 72 stundas.

Tomēr raidījuma "Nekā Personīga" filmēšanas laikā uzņēmuma SIA "Rīgas Enerģija" teritorijā netika konstatēta elektroenerģijas ražošana.

Tādēļ Ekonomikas ministrija lūdz Valsts policiju pārbaudīt iespējamās krāpnieciskās darbības.