DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Kampaņa “Supervaronim nepazust” atklāta!

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Bērni ir mūsu galvenā sabiedrības vērtība. Un ikviena sabiedrības locekļa pienākums ir rūpēties, lai bērni piedzīvo laimīgu bērnību – drošībā un apkārtējo rūpēs par viņiem. Diemžēl pēdējā laikā esam saskārušies ar traģiskiem notikumiem, tostarp, arī tādiem, kuros cieš bērni. Tādēļ Valsts policija un sadarbības partneri ir apvienojušies, unikālā un vērienīgā kampaņā “Supervaronim nepazust”, vēršot sabiedrības uzmanību jautājumiem, kas saistās ar bērnu drošību.

Ar šo kampaņu Valsts policija vēlas mudināt gan vecākus, gan skolotājus runāt ar bērniem jau kopš mazotnes par jautājumiem, kas saistīti ar viņu drošību un rīcību dažādās situācijās. Jo ikviens bērns, kurš zina, kā rīkoties nokļūstot ķibelē, ir Supervaronis! Viņa zināšanas par pieciem ar drošību saistītiem jautājumiem, kļūst par bērna superspējām, kas viņu var aizsargāt.

Kampaņas pamatā ir pieci jautājumi:

  • Ko darīt, ja esi nokļuvis ķezā?
  • Kāds ir palīdzības tālruņa numurs?
  • Kur ir tavas mājas?
  • Kā sauc tavus vecākus?
  • Kāds ir vecāku telefona numurs?

Taču jāatceras, ka svarīgāk par pareizo atbildi ir zināšanas un izpratne par to, lai bērns zina, kā rīkoties nokļūstot ķibelē.

Šorīt kampaņas atklāšanas pasākums norisinājās Āgenskalna sākumskolā, kur bērni, mediju pārstāvji un sabiedrība tika iepazīstināti ar aktualitāti un kampaņas materiāliem.

Kampaņu atklāja Goda vēstnese, bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe Freiberga, uzrunājot bērnus: "Cilvēks ir piesiets ar savām kājām pie zemes, tādēļ lidot mēs Supervaroņiem neiemācīsim. Taču drošības sajūtu var iemācīt – kad sirdī ir tā sajūta, ka zini, kā rīkoties, nonākot nepatīkamā situācijā, – tad var teikt, ka esi kļuvis par Supervaroni! Supervaronim svarīgi ir zināt divus maģiskus vārdus – lūdzu un paldies. Īstam Supervaronim ir jāzina, ka viņam ir tiesības palūgt arī svešam cilvēkam palīdzību".

Tāpat kampaņu atklāja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis: "Mēs, Valsts policija, visbiežāk saskaramies jau ar sekām, ir pienācis laiks cīnīties ar cēloņiem – kopā rīkoties proaktīvi, lai novērstu iespējamās nelaimes! Kad runājam par bērniem, nekas nav bīstamāks par pieaugušo – vecāku, skolotāju vai sabiedrības locekļu – vienaldzību. Bērni ir mūsu visu atbildība! Ja vecāki ir drošas bērnības balsts, sabiedrība – drošības spilvens."

Kampaņas "Supervaronim nepazust" atklāšanā bērniem par Supervaroņiem pārtapt palīdzēja seši kampaņas vēstneši, sabiedrībā zināmas personības un aktīvi vecāki – Mairis Briedis, Laura un Toms Grēviņi, Māra Upmane-Holšteine, Goran Gora un Anna Rozīte.

Kampaņa norisināsies no 17.oktobra līdz 10.novembrim, kuras laikā šie materiāli tiks izsūtīti teju 650 Izglītības ministrijas datubāzē uzskaitītajām pirmskolas izglītības iestādēm, tādējādi sasniedzot aptuveni 80 000 bērnu. Tāpat kampaņas materiālus varēs iegūt savā īpašumā gan Rimi lielveikalos, gan mājaslapā: http://vp.gov.lv/supervaronis/

Kampaņu īstenot un sasniegt pēc iespējas vairāk Latvijas bērnu palīdz mūsu draugi – SIA "Rimi Latvia", AAS "Balta", Cālis.lv, DeepWhite, Latvijas televīzija, Latvijas Pasts un Radio SWH.

Kampaņas video materiālu skatīt šeit: https://www.youtube.com/watch?v=NXycthzgXVg

Attēli no kampaņas "Supervaronim nepazust" atklāšanas: https://www.flickr.com/photos/valstspolicija/albums/72157689528096166

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI