16. oktobrī, 2017
TĒMA: Finanses

AR ESF atbalstu izveidos izglītības kvalitātes monitoringa sistēmu

Izglītības kvalitātes monitoringa sistēmas izveidei pieejams Eiropas Sociālā fonda (ESF) finansējums – vairāk nekā 3,5 miljoni eiro. Centrālā finanšu un līgumu aģentūra ir nosūtījusi uzaicinājumu Izglītības un zinātnes ministrijai saņemt ESF līdzfinansējumu projekta īstenošanai.

Pasākuma mērķis ir izveidot izglītības kvalitātes monitoringa sistēmu izglītības kvalitātes attīstībai, kas balstās uz statistiskās informācijas, salīdzinošo izglītības pētījumu rezultātu, valsts līmeņa izglītojamo sasniegumu un citu izglītības iestāžu darba rezultātus raksturojošu rādītāju mērīšanu un analīzi, centralizēto eksāmenu rezultātu analīzi un akreditācijas un licencēšanas, kā arī pedagogu darbības kvalitātes novērtēšanas informācijas izmantošanu un analīzi, ievērojot vidējā termiņā un ilgtermiņā sasniedzamos nozares stratēģiskos mērķus un rezultātus.

Projekta īstenošanai pieejamais kopējais attiecināmais finansējums ir 4 126 155 eiro, tai skaitā ESF finansējums – 3 507 232 eiro un valsts budžeta līdzfinansējums – 618 923 eiro.

Projektu īstenos Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Izglītības kvalitātes valsts dienestu un Valsts izglītības satura centru.

Atbalsts izglītības kvalitātes pilnveidei paredzēts Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 8.3.6. specifiskā atbalsta mērķa "Ieviest izglītības kvalitātes monitoringa sistēmu" 8.3.6.2. pasākuma "Izglītības kvalitātes monitoringa sistēmas izveide"  ietvaros.

Informācija par visām CFLA izsludinātajām atlasēm pieejama CFLA mājaslapā: http://cfla.gov.lv/lv/es-fondi-2014-2020/izsludinatas-atlases.