viss arhīvs

Ziņot redaktoram
 Komentēt
Iesaka:   +0 -0

Kopš sākusies pieteikšanās nodokļu atbalsta pasākumam, VID saņemti jau 2 209 pieteikumi. Uz šī gada 11.oktobri pieņemti 216 lēmumi par nodokļu atbalsta pasākuma piemērošanu par kopējo summu 1 765 195,18.

Nodokļu atbalsta pasākumam šobrīd pieteikušās 962 fiziskās un 1 247 juridiskās personas. Lēmums piemērot nodokļu atbalsta pasākumu ir pieņemts 177 fiziskām personām par kopējo summu 296 425,70 eiro un 39 juridiskajām personām par kopējo summu – 1 468 769,48. Kopējā summā ietilpst gan pamatparāds, gan nokavējuma un soda nauda.

Atgādinām, ka ikviens, kam izveidojies nodokļu parāds, līdz 2018. gada 2. janvārim var Valsts ieņēmumu dienestā pieteikties nodokļu atbalsta pasākumam. Tā ievaros, samaksājot nodokļu pamatparādu, tiek dzēstas nokavējuma un soda naudas. Atbalsta pasākumam var pieteikties gan privātpersonas, gan komersanti, aizpildot īpaši tam paredzētu iesniegumu. Nodokļu atbalsta pasākums attiecas uz visiem nodokļu veidiem, izņemot nekustamā īpašuma nodokli un solidaritātes nodokli, neatkarīgi no tā, par cik senu laika posmu nodokļu parāds izveidojies.

Juridiskās personas iesniegumu var aizpildīt un nosūtīt VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (sadaļā "Dokumenti – Sagatavot dokumentu "No veidlapas"- Citi – "Iesniegums par pieteikšanos atbalstam nokavējuma naudas un soda naudas dzēšanai"), savukārt fiziskās personas iesniegumu var iesniegt arī:

• personīgi vēršoties jebkurā VID klientu apkalpošanas centrā;
  • izmantojot drošu elektronisko parakstu, nosūtot uz e-pasta adresi vid@vid.gov.lv;
  • sūtot pa pastu uz adresi: Valsts ieņēmumu dienestam, Talejas ielā 1, Rīgā, LV-1978.

Nodokļu maksātāji, kuri vēlas noskaidrot nodokļu pamatparāda, nokavējuma naudas un soda naudas apmēru uz pieteikuma iesniegšanas dienu, to var precizēt VID EDS. Fiziskās personas, kuras nav EDS lietotāji, informāciju par savu nodokļu pamatparāda apmēru var iegūt, sazinoties ar VID speciālistu, kurš norādīts VID nosūtītajā vēstulē.

Atbalsta pamatparādu var sadalīt vienādās daļās, un tas ir maksājams reizi mēnesī. Samaksas termiņš var tikt pagarināts līdz 24 mēnešiem, bet ne ilgāk kā līdz 2019.gada 31.decembrim.

Lēmumu par nodokļu atbalsta pasākuma piemērošanu vai atteikumu to piemērot, VID pieņems 21 dienas laikā no pieteikuma saņemšanas dienas. Minēto lēmumu VID nodokļu maksātājam nosūtīs, izmantojot VID EDS. Tiem, kas nav EDS lietotāji, lēmums tiks nosūtīts vēstulē uz deklarēto vai norādīto dzīves vietas adresi.

VID 21 dienas laikā no dienas, kad atbalsta pamatparāds samaksāts pilnā apmērā, pieņem lēmumu par nokavējuma naudas un soda naudas dzēšanu, ja tāda ir aprēķināta, attiecībā uz atbalsta pamatparādu.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā aicinām zvanīt uz VID Nodokļu un muitas informatīvo tālruni 6712000, izvēloties pirmo tēmu "Nodokļi", konsultēties klātienē ikvienā VID klientu apkalpošanas centrā vai arī uzdot savu jautājumu VID mājaslapas sadaļā "Kontakti/Uzdot jautājumu VID". Plašāka informācija par nodokļu atbalsta pasākumu, kā arī iesniegums pieejams VID tīmekļa vietnē sadaļā "Nodokļi/Noderīgi/Nodokļu parādi".

Ieteikt:  +0

KOMENTĀRI (0)
Komentārā lūdzam izteikt Jūsu viedokli. Ja Jums ir neskaidrības par izskatīto tematu, jautājumiem izmantojiet sadaļu "E-konsultācijas".

drošības attēls
Pievienot

Informācijas statuss
Šī sadaļa ir platforma nepastarpinātai valsts iestāžu komunikācijai ar sabiedrību.

• Par preses relīžu saturu atbild informācijas iesniedzējs. LV portāls publicē iesūtīto informāciju, to nerediģējot un nemainot.
  • Aicinām valsts pārvaldes iestādes paziņojumu iesūtīšanai izmantot e-pastu: pr@lv.lv
Lietotājiem der zināt.

VISVAIRĀK LASĪTIE

TEMATISKIE RAKSTI

REKLĀMA

SKAIDROJUMI. LIKUMI PRAKSĒ. DISKUSIJAS. ZINI SAVAS TIESĪBAS UN PIENĀKUMUS!

Ceļvedis valsts informācijā. Specializēts portāls dialogam starp sabiedrību un valsti.
ATSLĒGVĀRDI:
  • VISI