DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Andrejs Klementjevs ar Gvatemalas vēstnieku pārrunā iespējas veicināt sadarbību izglītībā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvija ir ieinteresēta attīstīt politisko dialogu ar Gvatemalu. Vienlaikus vēlamies veicināt ciešāku sadarbību izglītības un zinātnes jomā, kā arī tirdzniecībā, otrdien, 10.oktobrī, uzsvēra Saeimas sekretārs Andrejs Klementjevs, parlamentā tiekoties ar Gvatemalas Republikas jauno ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Fransisko Roberto Grosu Ernandesu-Krameru (Francisco Roberto Gross Hernández-Kramer).

Puses pārrunāja nepieciešamību aktivizēt Latvijas un Gvatemalas parlamentāro sadarbību, kas veicinātu ciešākus kontaktus arī citās jomās. Vēstnieks pauda interesi attīstīt sadarbību parlamentu komisiju līmenī un iepazīties ar Latvijas pieredzi likuma varas un pretkorupcijas jomā.

A.Klementjevs aicināja jauniešus no Gvatemalas izmantot Latvijas augstskolu piedāvājumu, lai iegūtu Eiropas līmeņa augstāko izglītību. Saeimas sekretārs izcēla medicīnas, zobārstniecības un farmācijas studiju iespējas Latvijā.

Latvijai un Gvatemalai ir iespēja aktivizēt arī ekonomiskos kontaktus, tostarp veicināt divpusējo tirdzniecību. A.Klementjevs kā perspektīvu izcēla sadarbību farmakoloģijas un kosmetoloģijas jomā, kā arī pauda gandarījumu par Latvijas uzņēmumu veiksmīgo startu Gvatemalas tirgū.

Saeimas sekretārs kā nozīmīgu izcēla arī Latvijas tranzīta nozari, norādot uz mūsu valsts izdevīgo ģeogrāfisko novietojumu. A.Klementjevs uzsvēra lidostas "Rīga" iespējas uzņemt reisus no tālām valstīm, kas ļauj veicināt aktīvāku tūristu apmaiņu starp Latviju un Gvatemalu.

F.R.G.Ernandess-Kramers ir arī Gvatemalas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Zviedrijas Karalistē un kopš 2016.gada rezidē Stokholmā.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157689297909386

Video: https://www.youtube.com/watch?v=wj3waRiu-Wg

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI