DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ināra Mūrniece tiekas ar ceļu būvnieku pārstāvjiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pirmdien, 9.oktobrī, Saeimas namā tikās ar biedrības "Latvijas Ceļu būvētājs" valdes priekšsēdētāju Andri Bērziņu, lai uzklausītu ceļu būves profesionāļu viedokli un priekšlikumus nozares attīstībai.

"Ceļu nozare ir nacionāla mēroga jautājums, tās problēmu risināšanā ir ieinteresēts ikviens no mums. Pozitīvi, ka valdības piedāvātajā 2018.gada valsts budžeta projektā šai nozarei plānots papildus finansējums 25 miljonu eiro apmērā," sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Sarunā kā problemātisks ceļu nozarei iezīmējās 2020.gads, kad valsts autoceļiem vairs nebūs pieejams tik apjomīgs Eiropas Savienības fondu finansējums. "Šodien vienojāmies, ka mums laikus ir jāstrādā pie risinājumiem, un esmu gandarīta, ka darbs jau notiek - Satiksmes ministrija veic valsts autoceļu tīkla auditu, lai saprastu, kur finansējumu ieguldīt visefektīvāk un tieši kādas reformas ceļu nozarē ir nepieciešamas," uzsver Saeimas priekšsēdētāja.

A.Bērziņš pateicās I.Mūrniecei par iespēju tikties un ceļu nozares problemātikas izpratni.

Sarunā piedalījās arī par ceļu nozari atbildīgās Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Edgars Tavars.

Saskaņā ar Satiksmes ministrijas informāciju nākamgad ceļu nozarei plānots finansējuma pieaugums 25 miljonu eiro, bet aiznākamgad 30 miljonu eiro apmērā, kas nozīmē par aptuveni 300 kilometriem vairāk sakārtotu vietējas un reģionālas nozīmes ceļu ik gadu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI